Minden ami fontos

Dunakeszin nem működő ellenzéki szervezetek támogatásával indul a DK polgármesterjelöltje?

Kérdeztük, mi az oka annak, hogy Dunakeszin nem jött létre az ellenzéki összefogás.

Az érintettek közleményben válaszoltak saját Fb oldalaikon, ezt tesszük közzé.

Cseresznyés Csilla Momentum és Varga Péter Zoltán Jobbik Konzervatívok közleménye:

 

„A Demokratikus Koalíció miatt meghiúsult a teljes ellenzéki összefogás Dunakeszin

Bár több alkalommal a sajtóban üzengetett nekünk a DK helyi és országos szervezete is, az elmúlt hetekben több alkalommal egyeztettünk a közös indulás lehetőségéről, mely múlt héten végleg meghiúsult, miután a DK az utolsó ajánlatunkat is elutasította. Korábban elutasították a koordinált jelöltállítás lehetőségét és a közös indulás több általunk javasolt forgatókönyvét is.

A Demokratikus Koalíció - kizárólag országos pártpolitikai logikára, helyben nem létező szövetségeseire (MSZP, Párbeszéd, LMP) is hivatkozva - csak azt a forgatókönyvet találta elfogadhatónak, ha a közös ellenzéki jelöltek munkájának eredményeként legalább hat esélyes helyen ő indíthat jelöltet a képviselő-testületi posztokért, míg a Jobbik-Konzervatívoknak egy, a Momentumnak pedig egyetlen helyet sem szántak. Fentiek érdekében a DK fenntartotta volna magának a polgármester jelölésének - egyébként általunk is elfogadott - lehetőségén kívül a kompenzációs lista első két helyét, valamint a 2019-es választási eredmények alapján az ellenzék számára legjobb eredményt mutató három körzetből kettőt, de az első öt körzetből is hármat.

A Momentum Mozgalom és a Jobbik-Konzervatívok is úgy gondolja, hogy az ellenzéki szavazókat nem kizárólag a Demokratikus Koalíció szavazóbázisa adja, saját szavazóink képviseletének feladása és a szavazataikkal szinte kizárólag DK-s képviselők pozícióba juttatása nem felel meg demokratikus gondolkodásunknak és a szavazóink cserbenhagyását is jelentenék.

Fentiek alapján - miután a DK érdemben nem engedett igényeiből - pártjaink saját szavazóiknak képviseletére készülve, a Demokratikus Koalíció nélkül indulnak el az önkormányzati választáson.

Momentum Mozgalom dunakeszi szervezete

Jobbik-Konzervatívok választókerületi szervezetének dunakeszi csoportja”

 Forrás:
https://www.facebook.com/momentum.dunakeszi.fot

  

Tonzor Péter az LMP, Párbeszéd és MSZP által támogatott,  Demokratikus Koalíció polgármester jelöltjének közleménye:

„Kedves Dunakesziek!

Az a hatalmas megtiszteltetés ért, hogy mára öt, országgyűlési képviselettel rendelkező párt támogatásával indulhatok szeretett városom Dunakeszi polgármesteri címéért.

Azonban június 9. után én valamennyi Dunakeszi érdekeit szeretném szolgálni, ezért már a választás előtt a lehető legszélesebb koalíció megteremtésére tettem kísérletet az elmúlt időszakban.

A Dunakesziekkel, a lakók mindennapi problémáival szeretnék foglalkozni, nem pedig helyi politikusok személyes pozícióharcaival.

Nemrég viszont megjelent a Momentum és a Jobbik helyi szervezeteinek a közös közleménye, amely valótlanságokat tartalmaz, és így nem hagyhatom szó nélkül.

A kétpárti Momentum-Jobbik koalíció azt állítja közleményében, hogy a DK-Párbeszéd-MSZP-LMP koalíció hibájából nincs teljes ellenzéki együttműködés a városban. Ez nem igaz.

Az országban számtalan helyen lehetett előválasztást tartani a polgármester-jelöltek között, itt Dunakeszin ettől mereven elzárkózott a Momentum jelöltje.

Egy ponton azt éreztem, hogy itt személyes problémák vannak, a személyi ambíciók hátráltatják a megegyezést.

Ezért bár sajtónyilvános eseményen bejelentettek, mint a 4 ellenzéki párt polgármester-jelöltjét, én úgy döntöttem, hogy ha kizárólag én vagyok az együttműködés akadálya, akkor ezt az akadályt megszüntetve hajlandó vagyok visszalépni a jelöltségtől az ellenzéki győzelem reményében.

Sajnos a Momentum-Jobbik koalíciónak ez nem volt elegendő.

Közleményükben hamisan azt írják, hogy a DK vezette szövetség a Dunakeszin létező 10 választókörzetből 6 körzetben kívánt jelöltet állítani, míg a Jobbiknak 1, a Momentumnak pedig egyetlen helyet sem adott volna. A közlemény szövegéből már jól látszik, hogy ez összesen 7 körzet, tehát sem a tartalom, sem a matek nem stimmel.

Szerencsére a számonkérhetőség okán mi minden ajánlatot írásban tettünk, így arról a 2024. április 11-én kelt levélről is írásos bizonyíték van, amelyben rögzítettük, hogy a DK vezette szövetség a 10 körzetből végül csak kettőre tartott mindenképp igényt, a 2019-es választások során az ellenzéki pártok által megnyert összesen 2 körzetet felajánlottuk a Jobbik és a Momentum szervezeteinek.

A végső megállapodási tervezetben az az ajánlat szerepelt, hogy 6 körzetet (köztük a 2019-ben az ellenzék által egyedüliként megnyert 2 körzetet) kapott volna a Momemtum-Jobbik szövetség, míg 4 körzetet kapott volna a DK-Párbeszéd-MSZP-LMP szövetség. Tehát azzal szemben, amit a Momentum állít, éppen ők kaptak volna 2-vel több egyéni körzetet a megállapodás értelmében.

Ők ezt az ajánlatot is elutasították.

Részünkről számunkra fájó döntéseket meghozva, személycserével, és körzetek feláldozásával igyekeztünk létrehozni egy kompromisszumot, amire láthatóan irányukból nem volt sem fogadókészség.

Ezek után különösen nívótlan, és nemtelen is az a hamis közlemény, amelyben minket vádolnak, a sárdobálással csak tovább nehezítve a helyzetet.

Mióta lezárultak a tárgyalások, a DK-Párbeszéd-MSZP-LMP szövetség a Jakab Péter vezette Nép Pártján mozgalommal, illetve ennek a szervezetnek egy kiváló képviselő jelöltjével bővült.

Azt hiszem ez is kiváló példája annak, hogy melyik szövetség nyitott az együttműködésre, és melyik szövetség tesz többet a változás érdekében.

Ma reagáltam utoljára a Momentum-Jobbik koalíció valótlan állításaira.

Ahogy eddig is tettem, ezt követően is minden erőmmel Dunakeszit, szeretett városom lakóit akarom szolgálni!”

Forrás:

https://www.facebook.com/tonzorpeter

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search