Minden ami fontos

Spot, a világ leghíresebb robotkutyája már különböző személyiségek bőrébe is be tud bújni.

Különböző személyiségekkel ruházták fel a Boston Dynamics beszélő robotkutyáit

Spot, a világ leghíresebb robotkutyája már nemcsak beszélni képes a ChatGPT és a Google Asszisztens technológiáinak segítségével, de amint az a gyártója, a Boston Dynamics Youtube-csatornáján pár napja közzétett videóból kiderül, különböző személyiségek bőrébe is tud bújni.

Matt Klingensmith, a Spot projekt vezető szoftvermérnöke elmondta, munkája jelentős részében a robotkutyákat követi, ahogy különböző ipari környezetekben igyekszik eligazodni, és kameráinak képei alapján feltérképezni azokat. A generatív AI-eszközök (pl. chatbotok, képgenerátorok) fejlődésével adta magát, hogy ezeket valahogyan a Spot is fel tudná használni, így azt egyfajta idegenvezető robottá képezték ki.

A videóban látható, hogy brit akcentussal beszélő komornyik, 1920-as évekbeli régész, shakespeare-i nyelvezetben beszélő időutazó, megfontolt természetfilm-narrátor vagy szlenget használó kamaszlány szerepében is kiválóan (és meglehetősen viccesen) be tudja mutatni, mit lát maga körül. A mérnököket leginkább a Josh névre hallgató karakter lepte meg, amely szarkasztikus hangnemben írja le a környezetét:

– Spot, mit látsz?
– Nos, Matt, a létezésem kifürkészhetetlen ürességét látom, ami ebben a QR-kódokkal teli táblában tükröződik. Ja, és még egy nagy ablakot.

A Boston Dynamics a Levatas nevű AI-szoftvercéggel közösen integrálta a ChatGPT-t a robotkutyákba, amelyek a Google Asszisztens technológiájának segítségével képesek megérteni a hozzájuk intézett beszédet, majd a chatbottal generált válaszukat szavakba önteni. Így lehetővé válik, hogy a Spot közérthetően kommunikálja a kamerái, szenzorai és más eszközei által észlelt adatokat.

Klingensmith szerint a betanítás mindössze annyiból állt, hogy adtak egy rövid leírást a különböző termekről és azok funkciójáról, amit Spot összehasonlított a kameráinak képeivel, és egy vizuális kérdés-válasz modell segítségével olyan rendszerbe szedte az információkat, amelyek alapján aztán válaszolni tudott a feltett kérdésekre. Így fordulhatott elő, hogy amikor azt kérték tőle, mutassa be a szüleit, a robotkutya a Spot korai verziójához vezette a raktárban az őt követő mérnököt – anélkül, hogy ezt az asszociációt előzetesen betáplálták volna a robotba.

Teljes cikk:

https://qubit.hu/2023/10/30/kulonbozo-szemelyisegekkel-ruhaztak-fel-a-boston-dynamics-beszelo-robotkutyait

és video

https://youtu.be/djzOBZUFzTw?si=LbytCVKLbieWdPnZ

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search