Minden ami fontos

Eltűnt emberek után kutatnak a Dunán

A Pest vármegyei fő- és műveletirányító ügyeletre szombaton 23.19 órakor a mentőszolgálattól érkezett a bejelentés, hogy Verőce térségében egy kishajó balesetet szenvedett, valószínűleg egy másik járművel ütközött. A járműben többen utaztak, köztük egy férfi, aki a partra jutott, a sérültet az út mellett találták meg. A tőle kapott információk alapján kezdődött meg a túlélők keresése.

A katasztrófavédelem a parton, a vízen és a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is kutatja a hajó eltűnt utasait. A vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, plusz a FER kishajója) és Bács-Kiskun (Baja) vármegyéből, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem 90 emberrel és 31 technikai eszközzel vesz részt a keresésben. A hivatásos egységek munkáját az éjszaka és ma is önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek támogatják. A Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat, Bács-Kiskun vármegyéből a Petőfi Mentőcsoport két búvára, a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Lupai Önkéntes Tűzoltó Egylet több tagja is részt vesz a kutatásban.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóhajója kora reggel a Megyeri híd közelében megtalálta a vízen úszó roncsot, amelyet az újpesti kikötőbe vontatott. A jármű maradványait a rendőrség és a közlekedési hatóság vizsgálja. A kutatás-mentés során eddig két áldozatot emeltek ki a vízből. A katasztrófavédelem a Dunán vasárnap délelőtt 12 kishajóval és 3 drónnal keresi az eltűnteket.

A mentőegységek váltásokban folyamatosan dolgoznak. 

Forrás:

https://www.katasztrofavedelem.hu/29/hirek/283307/eltunt-emberek-utan-kutatnak-a-dunan

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search