Minden ami fontos

Frissítette a Nemzetközi Valutaalap Európa országainak egy főre jutó GDP-jét, 29. hely lett a miénk

Luxemburg, Írország és Svájc vezeti Európa leggazdagabb nemzeteinek listáját az egy főre jutó GDP alapján, mindhárom állam e fontos mutatóban immár 100 000 dollár felett jár. Három skandináv ország (Norvégia, Izland, Dánia) szintén előkelő helyet foglal el, 70 000-90 000 dollár közötti összeggel. Más skandináv országok, Svédország és Finnország a legjobb 10-en kívül helyezkednek el, 55 000 és 60 000 dollár közötti eredményükkel.

Eközben Európa abszolút értékben mért legnagyobb gazdaságai, Németország, az Egyesült Királyság és Franciaország közelebb állnak a top 20 közepéhez, az egy főre jutó GDP-jük 50 000 dollár körül mozog. Ennek felét sem éri el a magyar eredmény 23 320 dolláros szintje.

A lista végén Kelet-Európa, itt Ukrajna áll az utolsó helyen, 5660 dollárral. Szélesebb összehasonlításban Ukrajna egy főre jutó GDP-je hasonló Iránéhoz (5310 USD), Salvadoréhoz (5540 USD) és Guatemalához (5680 USD). Szakértők szerint Ukrajna gazdasága történelmileg alulteljesítette a várakozásokat. A berlini fal leomlása után a gazdasági teljesítmény öt évig csökkent. A nyugati, liberalizált gazdasági szerkezetre való átállást gyakorlatilag megmételyezte a mindent behálózó korrupció, a kicsiny adóalap és az ebbeől is következő alacsony bevétel. Az átalakulás a tekintélyelvű rendszerből nehéznek bizonyult. Az orosz 2022-es inváziót követően Ukrajna GDP-je 30 százalékkal csökkent egyetlen év alatt – ez a legnagyobb veszteség a függetlenség óta. A nagyarányú kivándorlás – hatmillió menekült – szintén szerepet játszik Ukrajna gyenge eredményében. A drámai helyzet ellenére az ország gazdasági növekedése valamelyest stabilizálódott, miközben a harcok folytatódnak.

Forrás:

https://piacesprofit.hu/cikkek/gazdasag/frissitette-a-nemzetkozi-valutaalap-europa-orszagainak-egy-fore-juto-gdp-jet-29-hely-lett-a-mienk.html

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search