Minden ami fontos

13 eurócentért vehetsz házat egy horvát kisvárosban a magyar határ mentén

13 eurócentért vehetsz házat egy horvát kisvárosban

A magyar határ közelében fekvő Légrád önkormányzata nem először hirdetett ilyen akciót, de a 13 eurócentes árszabás mindenképp magyarázatra szorul.

A magyar határ közelében, a Dráva folyó mentén fekvő Légrád egy alig 2000 lakosú kisváros Horvátországban. A fogyatkozó népességszám javítása érdekében a város önkormányzata azt találta ki, hogy jelképes 13 eurócentért kínál eladásra házakat a településen.

Sajtóbeszámolókból ismert, hogy az utóbbi években Olaszországban vagy Franciaországban egyes településeken 1 euróért lehetett ingatlant vásárolni, de a 13 centes lehetőség unikumnak számít. A magyarázat pedig az, hogy Horvátország tavaly vezette be az eurót fizetőeszközként. Előtte a kunát használták és mivel déli szomszédunknál korábban a “Házakat egy kunáért” akció terjedt el, és mivel a valutaváltás idején 1 kunáért 0,13 eurót adtak, Légrádon nem emelték a kezdeményezés árát.

Az ingatlanokra pályázó leendő beköltözőknek 45 évnél fiatalabbnak, büntetlen előéletűnek kell lenniük, házasságban vagy élettársi kapcsolatban kell élniük, és nem rendelkezhetnek más ingatlannal.

Légrádban már 2018-ban is meghirdettek egy hasonló akciót, annak eredményeként öt beköltözésre alkalmas házat adtak el, amelyek közül háromba már be is költöztek a családok, és nőtt a bölcsődébe járó gyerekek száma is – írja a themayor.eu.

Forrás:

https://www.startlap.hu/utazas/legrad-horvatorszag-elado-haz-13-eurocent/

Többet Légrádról:

https://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9gr%C3%A1d

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search