Minden ami fontos

A Szentendrei-sziget lehetne akár a környékbeliek elsőszámú piknikező-, kirándulóhelye

Irány Horány – Megmutatjuk, miért érdemes a Szentendrei-szigetre menni!

A Szentendrei-sziget lehetne akár a fővárosiak és környékbeliek elsőszámú piknikező-, kirándulóhelye, de a „nagy nevek” árnyékában némileg mostoha szerep jut neki. Pedig szinte összenőtt Budapesttel, mégis viszonylag kevesen választják kirándulási programként, főleg ősszel. Cikkünkben és videónkban mutatunk pár látnivalót, amiért bármely évszakban érdemes ellátogatni ide.

A címben is szereplő „Irány Horány” mondást talán mindenki ismeri. Valójában nem is egyfajta úticélt jelöl ki, sokkal inkább egy metafora, egy gyors kiruccanást, a nyüzsgő, néha nyomasztó Budapestből való kiszabadulást, a természetben történő kikapcsolódást jelenti. Mi sem magára Horányra voltunk kíváncsiak így ősszel – aminek leginkább a strandja kedvelt nyáron –, hanem a szigetre és látnivalóira.

A Szentendrei-sziget a Dunakanyar egyik legszebb része, az Árpád korban a Rosd nemzetség birtoka volt ezért Rosd-szigetnek is nevezték. A környék népszerűsége ellenére is megőrizte nyugalmát és békéjét. A körülötte elhelyezkedő felkapottabb helyek, mint a névadó Szentendre, a Dunakanyar és annak természeti adottságai, települései, köztük a Visegrádi várral, vagy épp Esztergom is elvonják róla a turisták figyelmét. A szigeten található négy település – Kisoroszi, Tahitótfalu, Szigetmonostor, Pócsmegyer – viszont egyre több új betelepülőt vonz, nem véletlenül.

Inkább ne gyalog

Ugyan közelsége miatt olyan, mintha Budapest része lenne, mégsem ajánljuk gyalogos túrákra, aminek több oka is van. Egyrészt a mérete miatt – 56 km2 – elég időigényes lenne bejárni. Másrészt furcsamód, nem is igazán gyalogtúrázó párti. Utóbbit főként az indokolja, hogy itt található Budapest és a közeli települések legfőbb ivóvízbázisa, parti szűrési kútjai napi 600 000 köbméter kiváló minőségű ivóvizet szolgáltatnak, amit viszonylag szigorúan őriznek is. Ez azzal is jár, hogy nem sétálhatunk, túrázhatunk bármerre a szigeten, még a helyieknek is külön tájékoztatót biztosítanak a vízbázis védelme érdekében. Viszont autós kiránduláshoz, kerékpáros túrázáshoz, vagy a kettő kombinációjához nagyszerű bármely évszakban

Teljes cikk:

https://welovebudapest.com/cikk/2023/11/6/szabadido-dunakanyar-suzuki-horany-szentendrei-sziget

Video:

https://youtu.be/MXhhAb5xKiQ?si=jGTaQ_Nj3G9XxV1m

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search