Minden ami fontos

Jön az uniós női kvóta! Kinek és miért lesz jó?

Egy friss uniós döntés szerint hamarosan Magyarországra is bevezetésre kerül a 250 főnél nagyobb foglalkoztatókat érintő női kvóta. E szerint az érintett társaságokban a nem ügyvezető igazgatói, felsővezetői pozíciók 40%-át, valamint a teljes vezetői kör legalább 33%-át női vezetőknek kell betölteniük. Ugyancsak érkezik az európai szintű előírás, amely szerint legalább tíz napos szabadság fog járni az édesapáknak a jelenlegi öt nap helyett, miután megszületett a gyermekük. Hogyan reagálnak erre a magyar cégek és mindez hogyan illik az üzleti gyakorlatba? Daria Dodonovával, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettesével és Heal Edinával, az Egyenlítő Alapítvány alapító-vezetőjével beszélgettünk.

a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettesének véleménye a kvótáról:

„Azt gondolom, hogy szükség volt erre a női kvótára, mint kezdőlökésre. Mondom ezt annak ellenére, hogy különösebben nem vagyok nagy rajongója a különféle kvótáknak, kereteknek és sztenderdeknek. Ahogy a női kvóták terén sem hiszek abban, hogy létezik egyetlen üdvözítő út, amit minden cégre, vállalattípusra és társadalomra rá lehet húzni, hiszen minden kultúra más és más háttérrel, illetve sajátosságokkal rendelkezik, amelyeket muszáj figyelembe vennünk minden sikeres működési modell tervezésekor.

Abban szintén biztos vagyok, hogy a most bevezetett kvótarendszernek egyáltalán nem célja az, hogy kizárja a tehetséges férfi jelölteket a kiválasztási folyamatokból. Mindössze arról van szó, hogy a jelenlegi homogén struktúrát olyan irányba kívánja módosítani, amely a nemek össztársadalmi eloszlásához szeretne közelíteni – ez pedig, a tapasztalatok szerint csak extra erőfeszítésekkel valósítható meg. A kvóta ezen erőfeszítések mérőszámaként értelmezhető. Az ideális az lenne, ha megtalálnánk végre a balanszot a nemek arányában, és a csapatok minél színesebbek lennének. Hiszen, sokszínűség üzleti érték is. Ügyfeleink is sokszínűek, és akkor tudunk számukra megfelelő szolgáltatást nyújtani, ha ismerjük igényeiket, és ehhez nekünk is sokfélének kell lennünk.”

Teljes cikk:

https://index.hu/bcs/2022/12/30/nok-felsovezetok-telekom-interju-heal-edina-daria-dodonova/

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search