Minden ami fontos

Óriási naperőművel termelne hidrogént a Mol

A Mol ráerősítene az áramtermelésre, de annak is vizsgálja, mérlegeli a lehetőségét, hogy építene egy hatalmas naperőművet, hidrogént állítana elő és geotermikus projekteket indítana az algyői régióban. Alaptevékenysége azonban továbbra is az olaj- és gáztermelés.

Alternatív projektek sora a csőben

A Mol jövője – az újságíróknak most bemutatott algyői térségben is – az olaj- és gáztermelés, azonban további, ígéretes lehetőségek is a terítéken vannak. Kardos László itt egy másfél megawattos naperőmű, egy 5 megawattos turbinás erőmű építését, geotermikus projekteket és a hidrogén előállítását sorolta fel a 2025 és 2030 között esetleg megvalósítandó beruházások között. „A már meglévő, illetve folyamatban lévő energiatermelésünk a saját, algyői térségi energiaigényünknek nagyjából a háromnegyedét fogjuk fedezni, egy egyelőre tervezett, 5 megawattos, saját gázt égető turbinás erőművel pedig lényegében az egészet” – mondta a Világgazdaságnak Kardos László.

Az említett hidrogéntermelés kapcsán Homonnay Ádám, a Mol termelési és kutatási vezetője lapunknak kifejtette, hogy az nem a fenti, másfél megawattos naperőmű áramán alapulna, hanem egy hatalmas, 45-50 megawattos létesítményén. Döntés jövőre születhet róla, az építése pedig 2027-ben kezdődhet.

A hidrogént betáplálnák az országos gázvezeték-hálózatba. A Mol beruházása független lenne az MFGT Zrt. Akvamarin projektjétől, amelynél a hidrogén tárolásában is gondolkodnak.

A fejlesztésről több itt olvasható:

https://www.vg.hu/energia-vgplus/2022/11/oriasi-naperomuvel-termelne-hidrogent-a-mol

és

https://www.vg.hu/energia-vgplus/2023/01/jol-vizsgazott-a-hidrogentermelo-szuper-napelem

Videó:

https://youtu.be/rvFjodOHCAQ

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search