Minden ami fontos

Jelentkezz magyar űrhajósnak!

A következő magyar űrhajós felkészítése a kiválasztási folyamattal kezdődik. Ennek során repülőorvosok és pszichológusok vizsgálják a pályázók egészségügyi állapotát és az űrrepülés, illetve súlytalanság jelentette fizikai és szellemi megterheléssel szembeni ellenálló képességét. A jelölteknek bizonyítaniuk kell továbbá rátermettségüket és elhivatottságukat is tesztek és meghallgatások során.

Ezt követően a kijelölt űrhajósnak és egy további kiválasztott tartalékosnak részt kell vennie Houstonban (Egyesült Államok, Texas) az Axiom Space Inc. által szervezett körülbelül hat hónapos alapkiképzésen, melynek keretében szimulált körülmények között (parabolarepülés, többórás víz alatti kiképzés) készítik fel az űrrepülésre és a Nemzetközi Űrállomáson való tartózkodásra. A kijelölt űrhajós ezen felül részt vesz a küldetés szempontjából elengedhetetlen speciális képzéseken is szintén az Axiom Space Inc. és a NASA kiképzőközpontjaiban.

A küldetés legfőbb célja magyar egyetemek, tudományos kutatóműhelyek és vállalkozások kísérleteinek elvégzése és hazai fejlesztésű műszerek tesztelése mikrogravitációs környezetben. A kiképzés mellett ezért a kijelölt űrhajósnak és a tartalékosnak a tudományos munkához szükséges ismereteket is el kell sajátítaniuk, meg kell tanulniuk a műszerek és eszközök kezelését, továbbá be kell gyakorolniuk a kísérletek végrehajtását.

A képzések alapvetően előre tervezett ütemben fognak zajlani, azonban a küldetés sokszereplős jellegéből és a számos bizonytalansági tényezőből fakadóan az űrhajósjelöltnek készen kell állnia arra, hogy családjától távol, hosszabb vagy rövidebb időre nagyon rövid határidőn belül rendelkezésére álljon a partnerügynökségek létesítményeiben az Egyesült Államokban.

Az űrhajós és tartaléka a küldetés időtartamára (várhatóan 2025-ig) szóló szerződés keretében fogja végezni tevékenységét, megfelelő juttatások és költségtérítés mellett, mely magában foglalja a külföldi tartózkodásához kapcsolódó költségeket is.

Az űrrepülésre a jelenlegi ütemezés szerint várhatóan 2024-ben kerülhet sor, ez azonban a küldetés összetettségéből fakadóan időközben későbbi időpontra tolódhat. A tervek szerint a kutatóűrhajós három hetet meghaladó, de három hónapnál kevesebb ideig fog a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén tartózkodni és aprólékosan megtervezetten fogja tölteni idejét. Küldetése a Földre visszaérkezését követően sem ér véget, hiszen várhatóan nagy érdeklődés fogja övezni élményeit és tapasztalatait. A magyar űrkutatás és tudomány népszerűsítése hosszú ideig feladata marad.

teljes cikk:

https://hunor.gov.hu/print/HUNOR_kezikonyv.pdf

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search