Minden ami fontos

Országos Vízügyi Főigazgatóság: Árvíz várható a Dunán

 2024.06.02. vasárnap, 00:12

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közölte, hogy újabb dunai árhullám érkezik, a szombati modellek szerint a Duna szigetközi szakaszán, Nagybajcson másodfok felett, akár a harmadfokot megközelítően tetőzik majd a folyó a jövő hét második felében.

A Duna felső vízgyűjtőjén a vártnál jóval nagyobb mennyiségű csapadék hullott pénteken, az elmúlt három napban pedig területi átlagban 70-80 milliméter csapadék esett – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel.

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a következő három napban még további számottevő, 46-60 milliméter csapadék várható a Duna felső vízgyűjtőjén.

A német, osztrák és szlovák dunai előrejelzésekben még mindig nagy a bizonytalanság a tetőzéssel kapcsolatban, mivel a vízgyűjtőkön még mindig esik az eső, de a vízügy szakemberei folyamatosan figyelik az aktuális előrejelzéseket.

A szombati modellek szerint a Duna szigetközi szakaszán, Nagybajcson másodfok felett, akár a harmadfokot megközelítően tetőzik majd a folyó a jövő hét második felében,

Budapesten a jövő hét végén várható a tetőzés, valószínűleg első fok alatt, de azt megközelítő vízállással.

A vízügy vízjelző szolgálatának szakemberei naponta több modellfuttatással figyelik a változásokat.

Amennyiben a szombati előrejelzés beválik, várhatóan a jövő hét elején megkezdődhet az Országos Műszaki Irányító Törzs munkája, és eldől, hogy a vízügy szakembereinek hol lesz szükségük műszaki segítségre.

48 órán belül eldől, hogy szükség lesz-e a vízügy szakembereinek átcsoportosítására a Tiszáról a Dunához, de megkezdték a szervezési munkákat egy esetleges átvezénylésre.

Több kisebb folyón is jelentős vízszintemelkedés várható, árhullámok vonulnak le a következő napokban a Rábán, a Dráván és a Tarnán is.

A jelentős helyi csapadék és az ezzel összefüggő bizonytalanság miatt a helyzet gyorsan változhat. A vízügyes szakemberek, ahol szükséges, már most fokozott figyelőszolgálatot látnak el.

Forrás:

https://olkt.eu/orszagos-vizugyi-foigazgatosag-arviz-varhato-dunan

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search