Minden ami fontos

A Mi Hazánk támogatja, hogy vármegyei jogú város legyen Dunakeszi

novak.elod

20 órája.

"Vármegyei jogú város lehet hazánk 20. legnépesebb városa, Dunakeszi!

A Mi Hazánk Mozgalom támogatja azt az alulról jövő, helyi civil kezdeményezést, amely Dunakeszinek a vármegyei jogú várossá nyilvánítását szorgalmazza. Amennyiben ezt a törekvést Dunakeszi leendő városvezetése is magáévá teszi, és az ügy az Országgyűlés elé kerül, a Mi Hazánk vállalja, hogy megszavazza majd Dunakeszi vármegyei jogú várossá nyilvánítását. Ezzel Pest vármegye második legnagyobb városa Magyarország 26. vármegyei jogú városává válna. Ennek érdekében ma írásbeli kérdést nyújtottam be a kormánynak.

A 2022. évi népszámlálás adatai alapján Dunakeszinek már közel 44 ezer lakosa van, ezzel Magyarország 20. legnépesebb városává vált. Az elmúlt évtized során lakosságszámban megelőzte Dunaújvárost, Nagykanizsát és Hódmezővásárhelyt is, ezáltal pedig Magyarország legnagyobb olyan városa lett, mely se nem vármegyeszékhely, se nem vármegyei jogú város. A Mi Hazánk egyetért a kezdeményezést útjára indító Megyei Jogú Városért Egyesülettel abban, hogy Dunakeszi már jelenleg is megfelel a vármegyei jogú városi rang elnyeréséhez szükséges feltételek jelentős részének.

Dunakeszi 1977-ben vált községből várossá. Lakossága azóta dinamikusan növekszik, az ezredforduló óta pedig a másfélszeresére nőtt. A város Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő települése jelenleg. Az országos átlagnál jóval alacsonyabb a településen élők átlagéletkora, és jelentősen magasabb a születő gyermekek, valamint a diplomások száma, továbbá az egy főre jutó átlagkereset is. A Mi Hazánk véleménye szerint Dunakeszi megérdemli a vármegyei jogú városi rangot.

A 2011. évi önkormányzati törvény elfogadása óta már nem feltétel, hogy egy megyei jogú városnak már meg kell haladnia az ötvenezer fős lakosságszámot. Ennek köszönhetően válhatott megyei jogú várossá a 28.000 lakosú Esztergom és a 35.000 lakosú Baja is. Így a Mi Hazánk Mozgalom a Pest vármegyei közgyűlésbe kerülése után ott is támogatni fogja, hogy Dunakeszi szintén elnyerje ezt a rangos címet, melynek hátránya a városra nézve nincs, ugyanakkor - a nyilvánvaló presztízsen túl - számos, a Dunakeszin élő emberek számára is kézzelfogható előnye van."

Forrás:

https://www.instagram.com/p/C7oaH34qERC/

és

https://magyarjelen.hu/a-mi-hazank-tamogatja-hogy-varmegyei-jogu-varos-legyen-dunakeszi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=a-mi-hazank-tamogatja-hogy-varmegyei-jogu-varos-legyen-dunakeszi

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search