Minden ami fontos

Újabb európai kisváros árul egy euróért házat, ezúttal nem Olaszországban

Az elmúlt években már-már hozzászokhattunk, hogy időről időre különböző olasz falvak kezdték el egy euróért árulni az ingatlanjaikat annak érdekében, hogy a település ne néptelenedjen el. Ezúttal egy francia kisváros próbálkozik hasonlóval, írja a CNBC.

Saint-Amand-Montrond önkormányzata egy 77 négyzetméteres, kétemeletes, két hálószobás ingatlant kínál egy euróért. A házhoz tartozik egy kertrész és egy garázs is, és a város központjában található.

A vásárló számára viszont kikötik feltételként, hogy az épületet fel kell újítani, azt ugyanis az elmúlt 12 évben senki nem lakta. A felújítás költségét az önkormányzat körülbelül 130 ezer euróra, átszámítva közel 48 millió forintra becslik. Ez ugyanakkor még így is olcsóbb, mintha valaki egy már felújított házat venne a településen.

Természetesen a vevőnek vállalnia kell, hogy a kilencezres lakosságú városban telepszik le. A pályázatokat június 15-ig lehet beadni, ennek részét kell képeznie a felújítási tervnek is. Aki nyaralót szeretne belőle, vagy ki akarja adni az ingatlant, az nem biztosan nem lehet majd a befutó.

A Franciaország középső részén található Saint-Amand-Montrond 2021-ben már próbálkozott hasonlóval, az akkor meghirdetett ingatlanra kilencvenen jelentkeztek. Végül egy olyan család vehette meg, amely sosem látta személyesen az ingatlant. Ott a felújítási munkálatoknak legkésőbb 2025 végére kész kell lenniük.

Forrás:

https://24.hu/otthon/2024/04/25/franciaorszag-saint-amand-montrond-kisvaros-haz-elado-1-euro/

és

https://www.cnbc.com/2024/04/22/saint-amand-montrond-selling-house-for-1-euro-how-to-apply.html

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search