Minden ami fontos

Ha női orvos kezel bennünket, alacsonyabb a kórházi halálozási arány

A betegek kórházi halálozási és újrafelvételi aránya alacsonyabb, ha női orvosok kezelik őket, állítja egy, az Annals of Internal Medicine című szakfolyóiratban április végén közzétett tanulmány. Női pácienseknek pedig különösen jó, ha női orvosok foglalkoznak velük – számol be a kutatást ismertetve a HealthDay.

A Tokiói Egyetem Közegészségügyi Tanszékének munkatársa, Atsushi Miyawaki és csapata az Egyesült Államok szövetségi betegbiztosítási programja, a Medicare adatait vizsgálva kereste a választ arra, hogy az orvos neme és a kórházi eredmények között van-e összefüggés. Ha pedig van, mutatkozik-e különbség a férfi és női betegek esetében. A 2016 és -19 közötti időszakot vizsgálták, 458 108 női és 318 819 férfi beteg adatai alapján; akiknek 31,1, illetve 30,6 százalékát kezelte női orvos.

A kutatók megállapították, hogy a betegek halálozási aránya alacsonyabb volt mind a női, mind a férfi betegek esetében, ha női orvos kezelte őket. A női orvosok által nyújtott ellátás pedig némileg jobb eredményt mutatott a női, mint a férfi betegeknél. A női, illetve férfi orvosok közötti különbség szemmel látható a női betegek esetében: a halálozási arány 8,15, illetve 8,8 százalék. A férfi betegek esetében nincs jelentős különbség a női és férfi orvosok között: 10,15 százalék a 10,23 százalékkal szemben. A betegek újrafelvételi arányára vonatkozóan a mintázat hasonló.

Forrás:

https://qubit.hu/2024/04/23/ha-noi-orvos-kezel-bennunket-alacsonyabb-a-korhazi-halalozasi-arany

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search