Minden ami fontos

Új útjelző tábla Spanyolországban, legyen óvatos!

Aki látja ezeket a táblákat, kezdetben azt gondolhatja, hogy közük van ahhoz, hogy motorosok, helikopterek vagy drónok zavarják a WiFi jeleket, de a valódi jelentés az, hogy nagyon oda kell figyelni a sebességére és a közlekedési viselkedésére.

Amikor ilyen típusú táblákat lát – akár motorkerékpárral, személygépkocsival vagy teherautóval, akár mindhárommal a jobb oldalon –, akkor tudatában kell lennie, hogy a sebességét figyelik. Ez radarral történik, de nem a szokásos módon. Lehetnek olyan drónok, amelyekkel a spanyol rendőrség megbírságolhatja a gyorshajtást.

39 drón a forgalomirányításhoz

A drónok 120 méteres magasságban repülnek, maximum 80 kilométeres óránkénti sebességet érhetnek el, és akár két kilométeres távolságból is észlelhetik a sebességtúllépést. Spanyolországban két éve összesen 39 drón működik. A Spanyol Közlekedési Főigazgatóság (DGT) szerint a drónok célja a közúti meggondolatlan viselkedés észlelése és a forgalom megfigyelése a magas balesetveszélyes utakon, például hegyvidéki szakaszokon.

Tizenkét helikopter

Maga a DGT szerint a 39 drón körülbelül 40 perces repülési idővel rendelkezik, nagy felbontású kamerákkal vannak felszerelve, és az egész országban aktívak. A DGT szerint az egyik rendőr irányítja a drónt, egy másik pedig a gyorshajtás, a veszélyes előzési manőverek, a kormány mögötti okostelefon-használat vagy a biztonsági öv be nem kapcsolásának képeit nézi.

A jogsértést a Guardia Civil tisztviselője azonnal kiállíthatja, vagy később postán is elküldheti. A drónokon kívül a spanyol kormánynak tizenkét helikoptere is van a hasonló jogsértések észlelésére. Ezek radarberendezéssel is fel vannak szerelve a sebességtúllépések észlelésére.

 

200 euróig terjedő bírság

A leggyakoribb szabálysértés a mobiltelefon vezetés közbeni használata. Ez 200 eurós pénzbírsággal és hat pont elvesztésével járhat a jogosítványon. A biztonsági öv bekötésének elmulasztása 200 euróig terjedő pénzbírsággal és a jogosítvány három pontjának elvesztésével sújtható.

Forrás:

https://www.ed.nl/auto/als-je-dit-mysterieuze-verkeersbord-ziet-in-spanje-moet-je-oppassen~a6bf2a2e/

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search