Minden ami fontos

Itt az európai konzultáció! Más néven: ImagineEU verseny

Képzelje el, milyen változást szeretne látni az Európai Unióban!

Mi az európai polgári kezdeményezés?

Az európai polgári kezdeményezés lehetővé teszi az uniós polgárok számára, hogy befolyásolják az uniós politikákat azáltal, hogy a számukra legfontosabb kérdéseket napirendre tűzik. A polgári kezdeményezés összehozza az EU különböző országaiból érkező embereket, hogy aláírásokat gyűjtsenek, és felhívják az Európai Bizottságot, hogy tegyen javaslatot törvényekre azokon a területeken, amelyeken a Bizottság hatáskörrel rendelkezik. Ez egy alulról felfelé építkező módszer a politikai vita elindítására és az embereket határokon átnyúlóan összekötő közös ügyek tudatosítására. Az eszközt 2012-ben indították útjára, és mára meghozza gyümölcsét, számos kezdeményezés vezetett konkrét jogi javaslatokhoz az Európai Bizottságtól. 

Hogyan lehetne az EU még jobb hely az élethez? Az európai polgári kezdeményezés lehetővé teszi az uniós polgárok számára, hogy konkrét elképzelésekkel álljanak elő az uniós jogszabályokkal kapcsolatban. Az ImagineEU verseny lehetőséget ad a tinédzsereknek, hogy olyan ötleteken gondolkodjanak, amelyek egy napon egy európai polgári kezdeményezés témájává válhatnak!

Mit tartalmaz az oktatási eszköztár?

Az eszköztár négy tematikus egységből áll, amelyek mindegyike más-más fókuszú, és az Európai Unióval kapcsolatos általánosabb információktól az európai polgári kezdeményezéssel kapcsolatos konkrét információk és tevékenységek felé halad, az alábbiak szerint: 

  1. Az Európai Unió rövid bemutatása 
  2. Demokrácia az Európai Unióban 
  3. Az európai polgári kezdeményezés 
  4. Európai polgári kezdeményezés kidolgozása és előmozdítása 

Tanár vagy egy középiskolában?

Tegye lehetővé diákjait, hogy változást előidézőkké váljanak!

Bátorítsa diákjait (az elmúlt két évből), hogy hozzanak létre egy legfeljebb hét fős csapatot, és készítsenek egy rövid videót, amely bemutatja elképzeléseiket az EU-n belüli konkrét fejlesztésekről. Szükségük lesz Önre a jelentkezési folyamat során, és el kell kísérniük őket a brüsszeli tanulmányút során, ha nyernek. Az ImagineEU verseny lehetőséget ad a diákoknak, hogy csapatmunkában dolgozzanak, és hasznos készségeket fejlesszenek ki, hogy aktív állampolgárok lehessenek, miközben megismertetik velük az európai polgári kezdeményezést.

Annak érdekében, hogy diákjai tájékozódjanak az EU-ban való demokratikus részvételről, használhatja a „Az EU demokrácia a gyakorlatban – Mondja el véleményét az európai polgári kezdeményezéssel” című oktatási eszköztárat . Az eszköztár a kommunikációs és meggyőzési készségekre is kiterjed, és tippeket ad a hatékony videó készítéséhez. Az EU összes hivatalos nyelvén elérhető.

„Az uniós demokrácia akcióban – Mondja el véleményét az európai polgári kezdeményezéssel” iskolai eszköztár

Az oktatási eszköztár célja, hogy a tanulókat olyan ismeretekkel és készségekkel ruházza fel, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy aktív és elkötelezett uniós polgárok lehessenek. E feltárás részeként az eszköztár az európai polgári kezdeményezésre összpontosít. A kurzus végére a hallgatóknak világos elképzelésük lesz arról, hogy mi a polgári kezdeményezés célja, hogyan működik, hogyan illeszkedik az Európai Unió demokráciájának tágabb kontextusába, és hogyan használhatják fel változást. az ő világukban. 

Az eszköztár középiskolák számára készült, és rugalmasan használható állampolgári ismeretek órán, vagy ahol témaalapú megközelítést alkalmaznak. Az EU valamennyi hivatalos nyelvén elérhető lesz. Az eszköztár használható nemzeti nyelven, idegen nyelv órán, vagy CLIL tanfolyam részeként.  

Forrás:

https://citizens-initiative.europa.eu/schools/eci-educational-toolkit_en

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search