Minden ami fontos

A magyarok 88%-szeretne megszabadulni a minden tavasszal és ősszel ránk váró óra átállítástól

A Pénzcentrum idén ősszel egy kérdőíves kutatás kereti között felmérte a magyarok hozzáállását az ügyben.

Már csak egy hét van az őszi óraátállításig, ami tehát azt jelenti, hogy október 29-én hajnali 3-kor hajnali 2-re kell visszaállítani az órát. Évek óta téma, hogy mikor kerül megszüntetésre az óraátállítás intézménye, illetve emellett az is, hogy melyik időszámítás maradjon.  A COVID járvány előtt eredetileg az uniós tagállamok 2021-ig kaptak időt, hogy döntsenek róla, téli vagy nyári időszámítást fognak-e használni a jövőben, ha eltörölték az óraátállítást, de a már említett pandémia miatt tovább húzódott a helyzet, így a határidőt kitolták 2024-ig. Azóta pedig az időközben kitört orosz-ukrán háború ismét a határidő eltolása felé irányította a helyzetet. A legjobb tudomásunk szerint legkorábban 2025-ben van kilátás a következő elnökség ideje alatt, hogy erről a témáról döntsenek az EU-ban.

A Pénzcentrum idén egy kérdőíves kutatásban mérte fel a lakosság hozzáállását a témához. A kérdésekben igyekeztünk minél több aspektust lefedni az óraátállítás témájában. A kérdések között szerepelt természetesen magának az óraátállítás eltörlésének témája, valamint, hogy melyik időzónát preferálnak a válaszadók. De ezek mellett kitértünk az egészségre való hatására és az egyéni tapasztalatokra is.

Kell az óraátállítás vagy sem?

Ebben a témakörben nem csak az a releváns kérdés, hogy szüksége van-e a mai világban erre vagy sem, hanem például az is, hogy melyik időzónát preferálják többen, és ehhez képest mit mondanak a szakértők. Azt illetően, hogy szükség van-e az óraátállításra, elég erős konszenzus látható. A válaszadók közel 70%-a szerint már el kellett volna törölni, és 18%-a szerint minél előbb el kéne. Tehát a kitöltők nagyjából 88%-a már megvált volna az óraátállítás intézményétől. 

 

Teljes cikk itt olvasható:

https://www.penzcentrum.hu/otthon/20231022/szavaztak-az-oszi-oraatallitasrol-minden-egy-iranyba-mutat-vegleg-eltorolhetik-a-teli-idoszamitast-1142556?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search