Minden ami fontos

Pekler Zalán 60 lövéses alapversenyben 636,2 körrel világcsúcsot állított fel és megnyerte május közepén a légpuskások versenyét a bakui világkupán.

Pekler Zalán nyerte május közepén a légpuskások versenyét a bakui világkupán. A 60 lövéses alapversenyben 636,2 körrel világcsúcsot állított fel, az ezt követő nyolc résztvevős döntőben végig vezetve nyert. Egy pillanatra érdemes elidőzni az alapverseny eredményének hallatán, mert ez azt jelenti, hogy 10,6-es átlagot lőtt. A legjobb tízes sorozata 106,6 volt (ez kétszer is összejött), a leggyengébb pedig 105,4. Pekler gyors lövőnek számít, ebben a versenyszámban 75 percük van a 60 lövés leadására a versenyzőknek, ő azonban 35-40 perc alatt szokott végezni, ezúttal is így tett.

A légpuskában az egyszerű 10-es találat már szinte egy snassz eredménynek számít, a legjobb lövés, ami hajszálpontosan a céltábla közepét éri, 10,9 pontot ér. A 0,5 milliméter átmérőjű 10-es kört (vagyis inkább pöttyöt) tizedekre osztják, és számítógépes technika értékeli, hol csapódott be pontosan a lövedék. Régebben még egy vagy maximum két 9-es belefért egy versenyen, de a jelenlegi élmezőny annyira kiegyenlített, hogy aki 9-est lő, már jó eséllyel csomagolhat.

„A megfoghatatlan különbségek sportja ez, mi mégis ezt szeretjük benne”

– adott Pekler tömör és érzékletes jellemzést a sportágáról. A mentális állapotnak ma már a küzdősportokban is fokozott jelentősége van, az övékben pedig még inkább. Meglátása szerint a lövészet 80 százalékban szellemi sport, a fennmaradó 20 százalékba fér bele minden más, például a hátizmok megerősítése. Lehet, hogy milliószor végrehajtották már azokat a mozdulatokat, mielőtt elsütik a fegyvert, mégis lesz különbség a legjobbak közt, ez pedig arra vezethető vissza, ki, mennyire képes robotüzemmódba kapcsolni, és bevillanó gondolatok, érzelmek nélkül célozni.

 

Forrás:

https://telex.hu/sport/2023/05/26/pekler-zalan-legpuska-vilagcsucs-olimpiai-eselyek

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search