Minden ami fontos

Valaki szétszabdalta a fák törzsét a Duna-parton

A Duna-part északi szakaszán valaki az elmúlt napokban több vízparti fába is mélyen belevágott. Ez amellett, hogy minősíthetetlen barbárság, több tízmillió forintnyi károkozás is. Rendőrségi feljelentés is született az ügyben.

Tóth Eszter, a város főkertésze elmondta, hogy “az elmúlt időszakban egyre több lakossági bejelentés érkezett, hogy a Duna sor északi szakaszán sajnos több vízparton álló fában kárt okoztak.”

A terület a nagyvízi meder része, állami tulajdonban van. Kezelője a Közép Dunavölgyi Vízügyi Igazgatóság. Az illetékeseket értesítették, a helyszíni szemlék megtörténtek.

“A fák törzsét kb. egy méter magasságban teljes keresztmetszetben átvágták.

A FÁK ÉLETFOLYAMATAIBAN A SZÁLLÍTÓSZÖVETEK ÁTVÁGÁSÁVAL VISSZAFORDÍTHATATLAN KÁROKAT OKOZVA.”

Tóth Eszter főkertész

“A kár a Magyar Faápolók Egyesületének faérték számítása alapján is több tízmillió forintban mérhető. A szükséges intézkedéseket megtesszük!” – húzta alá a főkertész.

A parti sávban, főként ezen a szakaszon azért is veszélyes a fakivágás, rongálás, mert itt a folyó folyamatosan bontja a partfalat, sokszor nagyobb földtömeg szakad le, ezek a nagy fák pedig kiterjedt gyökérzetükkel tartják azt. Ha a fa elpusztul, a gyökere is elkorhad, és a partfal könnyebben károsodik, omlik le, helyrehozhatatlan károkat okozva a partfalban, az útban, a parti házsorban.

Kérdésünkre, hogy milyen intézkedéseket tesz a város, Tóth Eszter azt a választ adta, hogy megtették a rendőrségi feljelentést, és kamera kihelyezését tervezik a területre. Emellett sajnos a biztonság miatt szükséges a fák kivágása, ezeket az illetékes vízügyi igazgatóság fogja megtenni.

Forrás:

https://dunakeszipost.hu/valaki-szetszabdalta-a-fak-torzset-a-duna-parton/

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search