Minden ami fontos

Tűz a vízen. Kiégett egy jacht az Árpád híd budai hídfőjénél

  1. február 14.

Kiégett egy jacht a Hajógyári-sziget déli csücskénél lévő hajókikötőben kedden kora délután – mondta Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Telexnek. A szóvivő később az MTI-nek azt mondta, hogy húsz tűzoltó és négy tűzoltóautó mellett a Szent Flórián tűzoltóhajó is oltotta a lángokat.

A Wiking Yacht Club szerkesztőségünknek küldött sajtóközleménye szerint a hajó 12:30 körül kapott lángra. Mint írják, a tűz a hajó kokpitjában keletkezett. A hajón senki nem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt. Az anyagi kár ebben az egy hajóban jelentős, a többi, körülötte lévő hajóban nem keletkezett kár a gyors elkülönítésnek köszönhetően, és a kikötő infrastruktúrája sem sérült.

Kigyulladt kedden délben egy kikötőben, vízen lévő, mintegy huszonöt méter hosszú hajó Budapest harmadik kerületében, a Dunán, a Hajógyári sziget déli csücskénél.

A jármű csaknem fele égett, amikor a fővárosi tűzoltók nagy erőkkel a helyszínre érkeztek. A tűz oltását huszonöt tűzoltó kezdte meg a szárazföldről, valamint a Szent Flórián tűzoltóhajóról. Mivel az oltást biztonsági okokból a hajó belsejében nem lehetett végrehajtani, a tűzoltás vezetője úgy döntött, hogy a jachtot részlegesen, ellenőrzött körülmények között el kell süllyeszteni.

A Dunába kerülő üzemanyag felfogására speciális olajfelfogó hurkákat helyeztek készenlétbe. A tűz keletkezésekor a hajón tartózkodók el tudták hagyni a járművet, személyi sérülés nem történt.

 

Teljes cikk:

https://telex.hu/belfold/2023/02/14/eg-egy-jacht-az-arpad-hid-budai-hidfojenel

és

https://www.facebook.com/bmokf.hivatalos

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search