Minden ami fontos

Magyar győzelem az Antarktiszon! Lubics Szilvia megnyerte az Antarktiszon megrendezett ultrafutó versenyt!

Borzasztóan embert próbáló ultrafutó versenyen utasított mindenkit maga mögé!

Óriási magyar győzelem: Lubics Szilvia megnyerte az Antarktiszon megrendezett ultrafutó versenyt! A Racing the Planet elnevezésű sorozat The Last Desert – Antarctica versenyén 23 ország 43 versenyzője (köztük 18 nő) indult, és kizárólag olyan tapasztalt ultrafutók vehettek részt rajta, akik már legalább két 250 kilométeres sivatagi versenyt teljesítettek.

Lubics Szilvia hivatalos Facebook-oldalának beszámolója szerint Szilvi az Atacama-sivatagban és Namíbiában futott le sikeresen két ilyen versenyt, ezekkel szerzett jogot az indulásra. A hat szakaszból álló verseny során a résztvevőknek minél több kilométert kellett futniuk az Antarktisz különböző területein kijelölt pályákon; Szilvi a második napon vette át a vezetést, végül 197,3 kilométert teljesített összesen.

Szilvi leírása szerint talán élete legnehezebb versenye volt ez, a futóknak meg kellett küzdeniük a fagypont alatti hőmérséklettel, a viharos erejű széllel, a mély hóval és jelentős szintemelkedéssel is, miközben a hátukon lévő zsákban kellett cipelniük minden kötelező felszerelésüket.

A napi szakaszok közül a legrövidebb négy órán át tartott, a leghosszabb pedig hétig – ez utóbbi volt a mai szakasz, amit Szilvi nyert 50,4 km-rel. Összesítésben második a japán Watanabe lett 190,5 km-rel, harmadik pedig a dél-afrikai Reynolds 187,7 km-rel. A másik magyar versenyző, Roskovics Miklós szintén kiválóan futott, a férfiak versenyén ő 200,5 km-es eredménnyel 5. helyezést ért el.

Szilvi győzelme azért is nagy szó, mert saját bevallása szerint borzasztóan fázós, sokkal jobban kedveli a meleg körülményeket, pár hete például még a hőmérsékleti szempontból másik végletet jelentő versenyen lett harmadik Utah-ban, ahol 385 kilométert futott a sivatagi forróságban. A tervek szerint a hajójuk holnap reggel indul vissza Ushuaiába, abba az argentin kikötővárosba, ahonnan kilenc napja elindultak.

Gratulálunk!

(Fotók és forrás: Lubics Szilvia Facebook-oldal)

Forrás:

https://foldjaro.hu/lubics-szilvia-antarktisz-ultrafutas-gyozelem/

 

Következő TV-műsorok

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search