Minden ami fontos

Misebor-töltőállomás létesült az ausztriai Boldogasszony (Frauenkirchen) település kegytemploma előtti téren.

Az ötletgazdák remélik, a világon eddig egyedülálló turistalátványosság nemcsak a bazilika számára nyújt bevételt, hanem a rendszeres szentmise-látogatáshoz is kedvet ad sokaknak.

A magyar határtól nem messze, Burgenlandban található Boldogasszony város barokk bazilikája nemcsak a zarándokok, hanem kerékpáros turisták kedvelt úticélja is. A nyári napokon akár száz látogató is megfordul a kegytemplom előtti téren – ez adta az ötletet a kegyhely plébánosának, Thomas Lackner ferences szerzetesnek, hogy elkészíttesse ezt az állítása szerint a világon egyedülálló automatát.

A sárga készüléket érintőképernyővel és bankkártya-leolvasóval is felszerelték, a misebort két hűtőrekeszből lehet csapolni, poharanként egy euróért. Az automatát természetesen csak tizennyolc éven felüliek használhatják, az életkort a vásárló bankkártyája segítségével ellenőrzi a készülék.

A „töltőállomáson” négy környékbeli termelő miseborát lehet megkóstolni. Az italok mind megfelelnek a miseborok iránt támasztott két szigorú követelménynek: nem tartalmazhatnak adalékanyagokat, valamint rendelkezniük kell az illetékes egyházmegye engedélyével, hogy liturgikus célra használhatók. A készítők arra is felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy az automatából csapolható bor nincs konszekrálva, tehát még nem Krisztus vére, csupán „jófajta burgenlandi bor”.

Thomas Lackner plébános elmondta, az automatával nem csupán a bevételszerzés a céljuk, hanem arra is számítanak, hátha valaki e szellemes találmány miatt kap kedvet a vallásgyakorláshoz. Egy ilyen látványosság arra ösztökélhet, hogy az érdeklődők felkeressék a kegyhelyet, ami „akár az első lépés is lehet a hit útjában álló akadályok leküzdésében” – hangsúlyozta a ferences szerzetes.

A boldogasszonyi bazilika nagy népszerűségnek örvend mind az osztrák, mind a magyar zarándokok körében. A bazilikába augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén 13 órakor magyar nyelvű ünnepi szentmisére várják a híveket.

Fordította: Benke Zsuzsa

Forrás: Kathpress

Fotó: Basilika Frauenkirchen Facebook-oldala

Magyar Kurír

 

Forrás:

https://www.magyarkurir.hu/hirek/elkeszult-vilag-elso-misebor-automataja-az-ausztriai-boldogasszonyban?fbclid=IwAR2baP4--Nne_x6Dc8sALayob5gnaxxPEfIqraKTgR-5HMO3FB9Ws6oMR6o

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search