Minden ami fontos

Rengeteg víz hiányzik a Velencei-tóból, "lélegeztetőgép" állt munkába

Az alacsony vízállás és a hőség miatt oxigénnel dúsítják Velencei-tavat, ezzel a halpusztulást lehet megelőzni. A vízminőség jó, strandolni lehet. Hosszabb távon pedig az eső hozhat látványosabb változást.

Jelentősen csökkent az Velencei-tó vízállása. Az agárdi vízmérce májusban még a 100 centis szint felett volt, de a napokban már 80 centi alatt volt. Bár a vízminőség továbbra is jó, az alacsony vízállás és a hőhullám miatt - az fmc.hu beszámolója szerint - a bízügyi igazgatóság megkezdte az oxigéndúsítást, amire elsősorban a a halpusztulás megelőzése érdekében van szükség.

A levegőztető gép másodpercenként egy köbméter vizet forgat meg, négy nagy teljesítményű szivattyúból áll, ami egy úszóponton áll. A gép kompresszorával összesen több mint száz méter hosszan juttatnak oxigént a vízbe. Az egyik berendezés az Agárdi Park Strandon javítja a minőséget, de levegőztető lesz még Gárdonyban a Határárki kikötőnél és Velencén az északi kanyarban is.

Csonki István, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója a  Fehérvár Televíziónak azt mondta: 

"A Velencei-tónak nagyon alacsony a vízállása, közel 50 centivel van a minimális üzemvízszint alatt. Mivel elérkezett az első hőhullám, és a víz is felmelegszik 27-28 fokra, így a tavalyi tapasztalatok alapján már most elővigyázatosságból, felkészülésből elkezdtük a Velencei-tó levegőztetését"

Forrás és kép:

https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/velencei-to-hoseg-kanikula-vizallas-halpusztulas-megelozes-strand-furdes-vizminoseg.755434.html

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search