Minden ami fontos

Negyedik generációs robotsebészeti eszközt adtak át a Semmelweis Egyetemen

A Da Vinci robotsebészeti rendszer a minimálisan invazív sebészeti technikák legmagasabb szintjét képviseli, számos előnye mások mellett a gyorsabb sebgyógyulás, a rövidebb kórházi ápolás, a műtéti hatékonyság és eredményesség növelése, hiszen a beavatkozások a lehető legpontosabban hajthatók végre, mivel a sebész 3 dimenzióban, minimum tízszeres nagyításban látja a műtéti területet.

Semmelweis Egyetem Da Vinci Xi sebészeti robotja a ma ismert legfejlettebb technológiai háttérrel azonban nemcsak műtétre alkalmas: újszerűsége a két sebészeti konzolos megoldás, amely révén oktatásra, képzésre is lehetőséget teremt, ezáltal biztosítja az orvostanhallgatók és a fiatal szakorvosok képzését is. A műtéteken a hallgatók, vagy azok a kollégák is megtekinthetik a robotkarok mozgását, akik szeretnék elsajátítani az új eljárást.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az Anatómiai Intézet egykori igazgatója szerint 20 év múlva már muzeális értéket képvisel majd ez a negyedik generációs Da Vinci Xi robot, ugyanakkor lemaradnának a versenyben az egyetem hallgatói, ha most nem a legmodernebb rendszer állna rendelkezésükre. A rendszer kétkonzolos megoldásával jól mutatja, hogy nem csak kiváló, magas szintű, világraszóló műtéteket tudnak majd ebben a műtőben elvégezni, hanem képezni is tudják az orvostanhallgatókat. 

A gyakorlati orvosképzés fejlesztése a Semmelweis Egyetemen című mintegy 5,56 milliárd forint támogatási összegű projektben a nagy értékű orvostechnikai eszközök beszerzése mellett (Da Vinci Xi, komissiózó patikarobot), megvalósul a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet-és Fejlődéstani Intézetben a hallgatói és oktatási tér bővítése és energetikai korszerűsítése, továbbá az egyetemi oktatástámogatási környezet fejlesztése, dolgozói és hallgatói készségfejlesztés, valamint nemzetköziesítési programok. A 2022 márciusában indult és 2026 áprilisában véget érő projekt a Helyreállítási és ellenállóképességi eszköz keretében valósul meg vissza nem térítendő támogatásként, Magyarország Kormánya megbízásából az Európai Unió támogatásával.

Forrás: MTI/Semmelweis Egyetem

A borítókép illusztráció, forrás: Semmelweis Egyetem

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search