Minden ami fontos

Négy éve történt autópálya baleset, tanulságai mai napig aktuálisak

A Pest megyei rendőrök befejezték egy 2018-as halálos közúti közlekedési baleset vizsgálatát. Egy 46 éves férfi meghalt, egy 42 éves férfi maradandó fogyatékosságot szenvedett. A gyanúsított sofőr ellen vádemelést javasolnak.

Egy 46 éves férfi az M3-as autópályán Hatvan felé közlekedett személygépkocsijával 2018. május 12-én, amikor 20 óra 40 perc körül, Bag térségében letért az útról és a belső szalagkorlátnak ütközött. Egy 42 éves férfi - látva a történteket - félreállt és a segítségére sietett. A baleset helyszínére ekkor érkezett gépkocsijával a gyöngyösi sofőr, aki későn észlelte az úttest bal-, és jobboldalán álló járműveket, illetve a segítséget nyújtó férfit, a korábban szalagkorlátnak ütközött járműbe csapódott, majd elsodorta a gyalogost.

Az ütközés következtében a 46 éves, többször megpördült autójából kirepülő férfi olyan súlyos gerincsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a segítségére siető, 42 éves férfit súlyos állapotban vitték kórházba, később kiderült, maradandó fogyatékosságot állapítottak meg nála. A gyöngyösi sofőr sérülés nélkül megúszta a balesetet.

A most 66 éves, gyöngyösi illetőségű férfit halálos közúti baleset okozásának vétségével gyanúsították meg. Kihallgatásán nem ismerte el felelősségét, a gyanúsítás ellen panasszal élt, állítása szerint nem követett el bűncselekményt, vallomást azonban nem tett.

Vezetői engedélyét a rendőrök elvették, a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatala pedig a büntetőeljárás jogerős befejezéséig visszavonta, és elrendelte vezetési jogosultságának szüneteltetését.

Az eljárás közben kirendelt igazságügyi műszaki szakértő megállapítása szerint a kb. 120-130 km/h sebességgel közlekedő gyanúsított késedelem nélküli, intenzív fékezéssel elkerülhette volna az ütközést és az elütést, mivel az úttesten lévő „akadályokat” nagy valószínűséggel még féktávolságon kívül észlelhette.

A Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya a nyugdíjas sofőr ellen folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

Forrás:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/lezart-akta-eszre-kellett-volna-vennie#6

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search