Minden ami fontos

A néhány havonta beadott oltások nem adnak működőképes megoldást

A tudósok szerint a néhány havonta beadott oltások hosszú távon nem adnak működőképes megoldást.

„Nem légből kapott dolog, hogy rendszeresen oltsuk a lakosságot, de úgy gondolom, van jobb mód is, mint félévente emlékeztető oltásokat osztogatni – mondta Akiko Iwasaki, a Yale Egyetem immunológusa. – Más megoldási módszerek kihúzhatnak minket ebből az örökké tartó emlékeztető oltás-problémából.”

Már veszett ügynek látszik az emlékeztető oltás koncepciója, mert nehéz meggyőzni az embereket, hogy néhány havonta sorba álljanak oltásért. Az amerikai felnőttek nagyjából 73%-a teljesen beoltott, de csak a harmaduk kért emlékeztető oltást. „Ez nem fenntartható hosszú távon, az biztos” – mondta Deepta Bhattacharya, az Arizonai Egyetem immunológusa.

Ugyanennyire fontos az is, hogy semmilyen adat sincs, amely igazolná a negyedik oltás hatásosságát. Azt viszont tudjuk, hogy az emlékeztető oltások növelik az antitestek számát és segítik a fertőzés megelőzését, emellett leveszenek egy hatalmas terhet az egészségügyről, mivel átmenetileg lassítják a vírus terjedését.

A szakértők szerint az omikron terjedésének fényében a harmadik oltást minél hamarabb fel kell venni, viszont az immunrendszerre gyakorolt hatása csak átmeneti. Több tanulmány is azt bizonyítja, hogy három héttel az oltás után az antitestek száma csökken. Még a legmagasabb szintű antitest szám sem jelent teljes védelmet az omikron ellen, amely az eddigi legkevésbé ellenálló mutáció.

„Még azzal a nagyon magas antitestszinttel is nehéz sokáig feltartóztatni a vírust – mondta Shane Crotty, a kaliforniai La Jolla Immunológiai Intézet virulógusa. – Ez így is egy sokkal magasabb szint, mint eddig és egy speciálisan omikron ellen kifejlesztett vakcina hatásos lehet.”

Teljes cikk itt olvasható:

https://forbes.hu/uzlet/bukta-lehet-hosszu-tavon-az-emlekezteto-oltas/

és

https://www.nytimes.com/2022/01/06/health/covid-vaccines-boosters.html

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search