Minden ami fontos

Több beoltott fertőzött hal meg Írországban, mint teljesen oltatlan, ez mégis az oltás mellett szól

Írországban az oltásra jogosultak (12 év felettiek) több mint 90 százalékát teljesen beoltották.

Annak ellenére, hogy szám szerint több a teljesen beoltott az utóbbi hónapokban a koronavírus-járvány halálos áldozatai között, mint az oltatlan, az ír statisztikák mégis azt mutatják, jelentősen csökkenti a halálozás kockázatát az, ha valaki teljesen be van oltva.

Írországban rendszeresen közölnek arról adatokat, hogy a Covid19-ben elhunyt betegek közt mekkora arányban voltak oltatlanok, illetve nem teljesen beoltottak. Mivel az EU egyik legátoltottabb tagállamáról van szó, ezért különösen aggasztó, hogy - kis mértékben, de - megint nő a járvány halálos áldozatainak a száma, még akkor is, ha a statisztikák azt mutatják, az oltással jelentősen csökken annak az esélye, hogy valaki belehaljon a betegségbe.

Az oltatlanok és az idősebb oltottak vannak veszélyben

Szintén a HPSC közöl arról rendszeresen adatokat, hogy a járvány halálos áldozatai közt hányan kaptak oltást, illetve mennyit. A legfrissebb adatok szerint idén április elseje és november 13-a között 651-en haltak meg Covid19 betegségben. Ebből 243-an (37,3%) nem kaptak semmilyen oltást, illetve nem voltak a beoltottak között regisztrálva. 333-an (51,2%) voltak teljesen beoltottak, ők a második oltás után legalább 14 nappal fertőződtek meg.

408 (62,7 %) elhunyt kapott legalább egy koronavírus elleni védőoltást a halála előtt. Ebbe a statisztikába beleveszik a teljesen beoltottakat is, azaz 75 olyan beteg hunyt el a vizsgált időszakban, aki kapott már oltást, de még nem számított teljesen beoltottnak.

Az úgynevezett áttöréses esetekből (mikor egy teljesen beoltott egyén fertőződik meg úgy, hogy megkapta az utolsó adag oltást, és eltelt a megfelelő hatékonysághoz szükséges idő) április óta 333-an haltak meg, a legtöbben szeptemberben (112) és októberben (117). Az elhunyt betegek átlagéletkora 81 év volt. 230-uknak (csaknem 70 százalék) volt valamilyen alapbetegsége.

Teljes cikk:

https://hu.euronews.com/next/2021/11/22/tobb-beoltott-fertozott-hal-meg-irorszagban-mint-teljesen-oltatlan-ez-megis-az-oltas-melle

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search