Minden ami fontos

Több mint 50 millió Ft kárt okozott egy dunakeszi férfi kriptovalutával trükközve.

Egy kriptovaluta-tőzsde üzemeltetője 2021. március 26-án tett feljelentést, mert gyanús tranzakciót észlelt. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kibernyomozói által megindított eljárás ennek nyomán, sorra-rendre fedte fel a bűnös üzelmeket. Kiderült, hogy a sorozat 2021. március 16-án kezdődött, amikor a 27 éves Sz. Norbert Attila mobiltelefonjával belépett a tőzsde felületére, majd egy rendszerhibát kihasználva a tárcáján lévő kriptovaluta tizenhatszorosának megfelelő összeget állított elő. Az így megszerzett kriptovalutát három nappal később átutalta a másik számlájára, majd értékesítette. Miután az értékesítés sikeres volt, elhatározta, hogy további kriptovalutát vásárol, majd az általa észlelt rendszerhibát kihasználva kriptovalutáját sokszorosítja, majd értékesíti. Március 20-án ismét belépett a rendszerbe, majd a frissen vásárolt kriptovalutáját hasonló módon az 546-szorosára növelte.

Mindezekkel Sz. Norbert Attila a kriptovaluta nyilvántartására szolgáló információs rendszeren olyan műveleteket végzett, amikkel a rendszer működését befolyásolta, és ezzel jogosulatlanul, az egyenlege sokszorosának megfelelő mennyiségű olyan kriptovalutát hozott létre, melyek a közbenjárása nélkül nem jöhettek volna létre. A 27 éves férfi ezzel a módszerrel 53 389 329 forint kárt okozott a kriptovaluta-tőzsde üzemeltetőjének.

A rendőrök a nyomozás eredményeként gyanúsítottként hallgatták ki a dunakeszi férfit, aki feltáró vallomást tett.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya az információs rendszer felhasználásával, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett elkövetése miatt elrendelt nyomozást lezárta, az iratokat vádemelési javaslattal a Budakörnyéki Járási Ügyészség részére megküldte.

 

Forrás: police.hu

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search