Minden ami fontos

Megjöttek a védelmi intézkedések részletei

A koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében szombattól visszatér az év első felében már megszokott maszkviselés a zárt helységekben és az egészségügyi dolgozók  számára kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele. Hamarosan megjelennek a Kormányinfón már bejelentett intézkedések részletszabályai - olvasható a kormány csütörtök esti közleményében, még a friss rendeletek megjelenése előtt. A részletes tájékoztatóból kiderül: van olyan új kormányzati lépés, ami a Kormányinfón nem hangzott el. Amint megjelennek a közlönyben az új rendeletek, frissítjük cikkünket.

Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett szombattól ismét maszkot kell viselni

  • az üzletekben,
  • a bevásárlóközpontokban,
  • a postákon,
  • az ügyfélszolgálatokon,
  • a színházakban,
  • a mozikban,
  • a múzeumokban és sportrendezvényeken.
  • A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a  vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait - olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtök esti közleményében.

Az egészségügyi dolgozók és a betegek védelme, valamint betegellátás zavartalansága érdekében az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele december 10-ig, ha előző oltásuk óta már 180 nap eltelt. Továbbá

EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ NEM SZÜNTETHETI MEG JOGVISZONYÁT A VESZÉLYHELYZET IDEJE ALATT.

Ezt a szabályt 5 hónapja szüntette meg a kormány, előtte is már hónapokon keresztül tilos volt a felmondás ebben a szektorban. A felmondási tilalom feltehetően a kórházi állapotokkal és a kedvezőtlen terheltségi kilátásokkal függ össze, a jelek szerint a felfutó járványhullám miatt mindenkire szükség van az állami egészségügyben. Az elmúlt napokban drámai hangvételű figyelmeztetések jelentek meg erről:

Forrás:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211118/koronavirus-megjottek-a-vedelmi-intezkedesek-reszletei-vannak-am-ujdonsagok-511622?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search