Minden ami fontos

Bemutatta egyedülálló mobil katonai lőkonténer fejlesztését a Continest a kecskeméti repülőnapon

Bemutatta egyedi fejlesztésű, telepíthető mobil katonai lőkonténerét a Continest Technologies Zrt. a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató keretében. Az innovatív konténertechnológiával foglalkozó társaság a Magyar Honvédség Modernizációs Intézetével közös kutatási-fejlesztési projektként építette meg a mobil lőtér rendszert, amely a Magyar Honvédség és a Continest közös szellemi tulajdona. A 260 millió forint értékű fejlesztés keretében a Continest egy olyan, összecsukható konténertechnológiára épülő, páncélozott és hangszigetelt lőteret alakított ki, amely világszinten is egyedülállónak számít.     

A mobil katonai lőtér jellemzői:
  • 12 órán belül áttelepíthető és beüzemelhető.
  • A lőtérkonténerben egyidejűleg 4 fős statikus vagy 1 fős dinamikus lőgyakorlat hajtható végre.
  • A Magyar Honvédség teljes kézifegyver palettája használható a lőtérben hadilőszerrel (kivéve páncéltörő és nyomjelzős lőszert).
  • Egyedi, kifejezetten a lövések zajának csökkentésére tervezett hangelnyelő falszerkezetének köszönhetően a lőtértől 10 méterre a lövészaj maximum 50 decibelt ér el, amely az átlagos utcazajnál halkabb, így a lakosság zavarása nélkül használható kora reggeltől késő estig.
  • Önálló szerkezeti egységet alkot a légkezelő konténer, amely egy 20 lábas konténerbe épített komplex légtechnikai rendszer. Ez biztosítja a lövéskor keletkező lőporgázok elszívását, friss levegő befúvását és a lőtér fűtés-hűtését.
  • A lőszektorból vezényelhető maximum 4 fő lövészete. Szintén innen vezérelhető a légkezelő berendezés, a fényeffektusok, illetve itt tárolhatók biztonságosan a fegyverek és a lőszerek.
  • A lőtér végén önálló, 20 lábas konténerben került kialakításra a 10mm-es Armox 600T lemezből készült lövedékcsapda és elszívó egység.

A lövedékcsapda hatékonyan elnyeli a becsapódó lövedékek energiáját és azokat üríthető tálcákba tereli, így ez a nehézfémek belégzésének veszélye nélkül karbantartható.

Teljes cikk itt olvasható::

https://newtechnology.hu/bemutatta-egyedulallo-mobil-katonai-lokontener-fejleszteset-a-continest-a-kecskemeti-repulonapon/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search