Minden ami fontos

BUDAPESTI MATEMATIKUSOK FORMÁLJÁK A VILÁG PÉNZÜGYEIT: A MORGAN STANLEY MAGYARORSZÁGON FEJLESZTI GLOBÁLIS KERESKEDŐALGORITMUSAIT

A matematikai kutatásoknak nem mindig jelentkezik azonnal kézzel fogható eredménye, gyakran éveket kell várni, amíg egy „elegáns” megoldás, újszerű módszer a gyakorlatban is hasznosul. Van viszont egy terület, ahol egy új modell vagy algoritmus gyorsan éles teszt alá is kerül, ez a bankvilág. A világ pénzpiacain akár már másnap kiderülhet, hogy bevált-e az újítás. Ez a kihívás vonzotta a Morgan Stanley idén 15 éves magyarországi központjába Ottucsák Györgyöt és Jónás Ágnest, méghozzá a gépi tanulás, illetve az evolúcióbiológia területéről.

15 évvel ezelőtt nyitotta meg Budapesten első irodáját a Morgan Stanley. 2006-ban egy pár fős matematikai modellező csapattal indult a munka, az azóta eltelt másfél évtizedben pedig már kétezer fős technológiai és elemző központtá bővült a globális pénzintézet magyarországi központja. A technológiától a kockázatkezelésig számos új üzletág került a magyar fővárosba – de az elsőként érkezett modellező részleg is folyamatosan gyarapodik, és kínál lehetőséget jelenleg is azoknak, akik szívesen néznének szembe új kihívásokkal kvantitatív területen.

Az értékpapír-kibocsátást és -kereskedelmet támogató front-office csapatban száz fölötti számban dolgoznak kvantitatív munkatársak – főleg matematikusok, fizikusok, műszaki informatikusok, pénzügyi elemzők, de van köztük biológus, vegyész és meteorológus is. 

A szakemberek többek között olyan matematikai modelleket fejlesztenek, amelyek feltérképezik a piaci törvényszerűségeket, beárazzák a különböző pénzügyi termékeket, és algoritmusokkal támogatják a pénzpiaci kereskedést. Ezeknek a modelleknek és algoritmusoknak a hatékonysága fontos szerepet játszik abban, hogy a cég sikeresen kereskedjen egy-egy eszközosztályban, például az államkötvények vagy a vállalati részvények, esetleg a devizák piacán. 

A cikk folytatása itt olvasható:

https://qubit.hu/2021/09/09/budapesti-matematikusok-formaljak-a-vilag-penzugyeita-morgan-stanley-magyarorszagon-fejleszti-globalis-kereskedoalgoritmusait

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search