Minden ami fontos

Horvátország és Ausztria az első országok között, amelyek meghatározták a COVID-19 oltási bizonyítványok maximális érvényességi idejét

Horvátország és Ausztria az elsők között döntött úgy, hogy rögzítik az oltási igazolványok maximális érvényességi idejét. Ez azt jelenti, hogy a meghatározott időintervallum lejártát követően nem tekintik érvényesnek a vakcinaigazolványt, így azok tulajdonosaira ugyanolyan intézkedések várnak majd, mint az oltatlanokra.

Elsőként Horvátország határozott erről, ennek értelmében az országba azoknak is negatív PCR-tesztet, vagy antigéntesztet kell bemutatniuk, akiknek a második oltását követően több mint 210 nap telt el.

Ezt írja a horvátországi Konzuli szolgálat:

„Be lehet-e utazni? Igen.

Az érvényes digitális COVID igazolvány felmutatásával korlátozásmentes és szabad a beutazás. A digitális COVID igazolványnak igazolnia kell a teljes beoltottságot vagy a betegségen való átesettséget az utazást megelőző 9 hónapon, azaz 270 napon belül. (Az oltásokkal kapcsolatos  pontos feltételekről az alábbiakban olvashat.)”

Forrás:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

Hasonló rendeletet hoz Ausztria is, az osztrák hatóságok 270 napos maximális érvényességi időt határoztak meg.

Egyelőre arról nincs információ, hogy Ausztria és Horvátország példáját más országok is követik-e. Az azonban biztos, hogy eltérő módon, de Szerbia is szigorít. Az egyik korlátozás a tömeges rendezvényeken részt vevők számának ötszáz alá csökkentése lesz, a másik intézkedés pedig a COVID-igazolások bevezetésére vonatkozik.

Forrás:

https://roadster.hu/horvatorszag-ausztria-szigoritas-covid/

és

https://www.schengenvisainfo.com/news/croatia-austria-among-first-countries-to-set-a-maximum-validity-period-of-covid-19-vaccination-certificates/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search