Minden ami fontos

Különleges érméket adott ki az MNB. Ötforintosokból puzzle.

A valaha volt legnagyobb érmegyűjtésre biztatja a magyarokat a Magyar Nemzeti Bank a forint 75. születésnapja alkalmából.

Az állami pénzintézet 12 millió ötforintos emlékérmét dobott piacra. Ezek mind úgy működnek, mint egy puzzle: ha a gyűjtők megfelelően teszik sorba a 6 érmét megkapják az MNB épületének rajzát és a „forint” feliratot. A grafikát Gyuró Mónika készítette, akinek terve egy februári online szavazáson bizonyult a legjobbnak. A pénznemek betűtípusa az évfordulóra emlékezve, az 1946-ban forgalomba került forintérméken megjelent feliratokat idézi meg. Az érmék tematikus oldalán látható még a „75 ÉVES FORINT” és a kibocsátás helyét jelölő „MAGYARORSZÁG” feliratok, valamint a kibocsátás idejére utaló „2021” évszám.

 

Patai Mihály, a jegybank elnöke a kibocsátási ceremónián elmondta: a forint a magyar történelemben a leghosszabban szolgálta a magyar társadalmat és a gazdaságot. Ez a harmadik változat, amiben mi élünk. Összesen az írott történelem 1000 éve alatt 450 évig volt forint Magyarország fizetőeszköze.

Az emlékváltozatok névértéke az 5 Ft-os forgalmi érmével megegyezik. Az új érmével a lakosság a mindennapi vásárlások során találkozhat majd.

 

Teljes cikk:

https://www.msn.com/hu-hu/hirek/newspanorama/m%c3%a1t%c3%b3l-%c3%a9rdemes-odafigyelni-a-visszaj%c3%a1r%c3%b3ra-k%c3%bcl%c3%b6nleges-%c3%a9rm%c3%a9ket-adott-ki-az-mnb/ar-AAMT2sS?li=BBPtEXs

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search