Minden ami fontos

Saját okoseszközeink akkumulátoraivá válhatunk?

https://youtu.be/hexScHvEFwQ

Tiszta Mátrix: testhőből állítja elő az áramot egy kutatócsoport; a technológiát a testünkön viselhető készülékekbe szánják.

A Coloradói Egyetem kutatói olyan olcsó, hordható eszközt fejlesztettek, amely az emberi testet használja akkumulátorként, állítja a Science Daily. Az eszköz kellően rugalmasnak tűnik ahhoz, hogy akár gyűrűként, nyakláncként vagy más kiegészítőként hordható legyen, de mindenképpen érintkeznie kell a bőrrel. Ezzel a megoldással a testhőből nyerhető ki áram, egy termoelektronikus generátor segítségével.

„A jövő embere anélkül akar majd hordható elektronikai eszközöket viselni, hogy azokat időről időre töltenie kelljen”, indokolta a kutatás létjogosultságát Jianliang Xiao, az eredetileg a Science Advances-ben leírt tanulmány fő szerzője. Az egyetem mérnöki karának professzora elismerte: a koncepció ugyan hasonlítható a Mátrix-filmekben látott posztapokaliptikus fantáziához – amely szerint a gépek az emberi testet zsákmányolják ki organikus energiáért –, de szó sincs ekkora ambíciókról. A most bemutatott eszköz mindössze egyetlen Voltot tud kinyerni a bőrfelület egy négyzetcentiméteréből. Ez jóval kevesebb annál, amennyit egy átlagos elemből kinyerhetünk, de elegendő lehet olyan hordható elektronikai eszközök működtetéséhez, mint az okosórák vagy a fitneszkarkötők.

Teljes cikk:

https://newtechnology.hu/sajat-okoseszkozeink-akkumulatoraiva-valhatunk/

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search