Minden ami fontos

Jön a TGV-M! Az SNCF és a szerelvényeket gyártó Alstom bemutatta a legújabb generációs szupervonatok, a rendkívül környezetbarát TGV M-ek első vonófejét.

Az M-ek a TGV-k eddigi legzöldebb változatát fogják jelenteni. Egyrészt 97 százalékban újrahasznosítható anyagokból fognak készülni, másrészt a Knorr-Bremsétől beszerzendő visszatápláló (regeneratív) fékrendszer, a még aerodinamikusabb orr-kiképzés, valamint az ökotudatos vezetéssegítésnek köszönhetően körülbelül húsz százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak majd, mint a jelenlegi TGV-k. Sőt, maguk a vonófejek is 32 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki. És ez még nem minden! A szerelvények „okosak” is lesznek: a megelőző karbantartás elősegítése érdekében számos alkatrész, részegység ad majd valós idejű információkat. Az első TGV M-ek 2024-től állnak majd forgalomba, az SNCF Ouigo elnevezésű, nagysebességű diszkont szolgáltatásában, kiváltva a legrégebbi TGV-ket.

Csütörtöki elnökségi ülésén jelentette be a francia vasút személy- és tehervonatokat üzemeltető üzletága, hogy kétmilliárd-hétszázmillió euró értékben rendel száz újfejlesztésű nagysebességű szerelvényt és azok karbantartására vonatkozó szolgáltatásokat A jövő TGV-je programot két éve indító Alstomtól. Az új szerelvények így egyenként huszonötmillió euróba kerülnek, ami nyolcmilliárd forintnak felel meg. Ez szerelvényenként ötmillió euróval kevesebb a jelenleg is futó TGV Duplex vonatok beszerzési áránál.

Teljes cikk:

https://iho.hu/hirek/holgyeim-es-uraim-ime-az-uj-tgv-voila-210609

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search