Minden ami fontos

Sokat könnyítettek a 10 milliós Kamatmentes újraindítási gyorsköltcsön felvételének feltételein

Tevékenységi körtől függetlenül igényelhetik a Kamatmentes újraindítási gyorsköltcsönt azok a cégek, amelyek a 2020. évi árbevétele minimum 30 százalékkal alacsonyabb volt az előző évinél. 

Újabb hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyílik meg a lehetőség, hogy igényeljék a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Kamatmentes újraindítási gyorskölcsönét: a módosításoknak köszönhetően azok a vállalkozások, egyéni vállalkozók és egyesületek is igényelhetik a kamatmentes, 10 éves futamidejű, maximum 10 millió forintos hitelt - bizonyos feltételekkel -, melyek árbevételére jelentős hatással volt a koronavírus-járvány, de tevékenységüket nem fedik le a korábban megadott TEÁOR-kódok - közölte az MFB az MTI-vel kedden.

Kiemelték, hogy kedvező a változás azoknak a cégeknek is, melyek a pandémia által sújtott ágazatok beszállítóiként szenvedtek el jelentős árbevétel-csökkenést, vagy az érintett ágazatokban működnek, de a bejegyzett főtevékenységük más területet fed le. A módosításnak köszönhetően minden olyan vállalkozás is jogosult a gyorskölcsön igénylésére, amely megfelel a feltételeknek:

  • rendelkezik a 2020-as évre teljes, lezárt (12 hó) beszámolóval;
  • 2020-as árbevétele nem haladja meg a 100 millió forintot;
  • tavalyi éves átlagos állományi létszáma nem haladja meg a 25 főt,
  • valamint a 2020. évi árbevétele minimum 30 százalékkal alacsonyabb, mint a 2019. évi.

A gyorskölcsön igénylésére az eddig meghatározott, 55 TEÁOR-kóddal lefedett tevékenységet végző vállalkozások továbbra is az árbevétel változásától függetlenül jogosultak, ugyanakkor már azok a cégek is igényelhetik a hitelt, amelyek főtevékenysége 2019. január elsejét követően változott a listán szereplő TEÁOR-számok szerinti tevékenység egyikére egy másik, ugyancsak ebben a felsorolásban szereplő tevékenységről.

Szintén fontos változás, hogy az egyesületi hiteligénylőknél az egyéb bevételek között nyilvántartott tagdíjak, illetve TAO-támogatás is beleszámít a nettó árbevételbe, ami kedvező a hitel maximális összegének szempontjából. Jóllehet, a maximális futamidő eddig is 10 év lehetett, mostantól ez az időtartam fix feltételként szerepel a programban, mivel az igénylők túlnyomó többsége így igényelte a Kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt. A rendelkezésre tartási idő fix 3 hónap lesz, ugyancsak igazodva a kölcsönt kérők igényeihez.

A Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön továbbra is nulla százalékos kamatozással, 100 százalékos előleggel, fix 10 éves futamidővel, önerő nélkül és három év türelmi idővel igényelhető az országszerte megtalálható MFB Pontokon. A 100 milliárd forintos hitelkeretből a vállalkozások ügyletenként 1 millió és 10 millió forint közötti összeget igényelhetnek bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására.

A március 8. óta elérhető Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön rendkívül népszerű a hazai vállalkozások, egyéni vállalkozók, egyesületek és nonprofit kft.-k körében, hiszen

AZ ELMÚLT KÉT HÓNAPBAN MÁR TÖBB MINT 5800 IGÉNYLÉS ÉRKEZETT 47 MILLIÁRD FORINTOT MEGHALADÓ ÖSSZÉRTÉKBEN.

A befogadott kölcsönkérelmek már lefedik a teljes hitelkeret több mint 47 százalékát. Az MFB-nél elérhető valamennyi hitelprogramról és az egyéb finanszírozási lehetőségekről az Összetartók.hu oldalon találhatnak bővebb információt az érdeklődők.

Forrás: 

https://www.portfolio.hu/bank/20210518/kamatmentes-10-millio-nagy-valtozast-jelentettek-be-meg-tobb-ceg-kerheti-a-kolcsont-483718

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search