Minden ami fontos

2021, a Vasút Európai Éve alkalmából útjára indul a Connecting Europe Expressz

KAPCSOLJUK ÖSSZE EURÓPÁT!

Útjára indul a Connecting Europe Expressz: a szerelvény A Vasút Európai Éve részeként az ősz elején fogja végigturnézni Európát.

A jelenleg a legzöldebb, legkörnyezetbarátabb közlekedési és szállítási módnak számító vasút elvitathatatlanul segített Európa formálásában, 2021, A Vasút Európai Éve többek között ezt is ünnepli. Mivel a vasút nagyban hozzájárulhat a karbonsemleges Európa létrehozásához, az Európai Bizottság a Vasút Európai Éve programsorozat egyik leglátványosabb részeként szeptember 2-án Lisszabonból útjára indít egy különleges vonatot, a Connecting Europe Expresszt, hogy az huszonhat európai ország közel negyven városában mutassa be a vasútban rejlő erőt és lehetőségeket, majd a cikkcakkos útvonal végén október 7-én érkezzen meg Párizsba.

A hat kocsiból álló szerelvény a portugál fővárosból Madrid érintésével Franciaországba veszi az irányt, ahol Hendaye, Bordeaux és Chambery lesz az állomása. Olaszországba haladva tovább Torinóban, Milánóban és Rómában áll meg, majd észak felé indul: a Brenner-bázisalagúton át Bécsbe és Pozsonyba jut el. Ezt követően Sopronban is szemügyre lesz vehető, majd Zágráb és Belgrád lesznek a következő célállomások. A vonat dél felé halad tovább, Skopjéba és Athénba. A görög fővárosból észak felé indul majd vissza: Szófia, Bukarest, Arad, Budapest, Varsó, Gdansk érintésével egész a Baltikumig megy: Kaunas, Riga és Tallinn lesznek az északi állomások. Ebben a térségben viszont egy másik szerelvény közlekedik majd a nyomtávok közötti eltérés okán –összesen három különböző vonat járja majd az európai országokat. A normál nyomtávú szerelvény Kaunasból Krakkó és a csehországi Ostrava felé indul vissza, majd a szlovén főváros Ljubljana következik, aztán visszatér Csehországba: Brnót (Brünnt) és Prágát követően Stuttgart és München jön, majd irány Svájc: Bern. Ezt követően Frankfurt, Berlin, Koppenhága, Malmö és Stockholm az útirány, ahonnan visszafordul Hamburg, Amszterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brüsszel, Luxemburg, és Strasbourg érintésével érkezik meg végállomására.

A helyszíneken megtartott rendezvényeket a koronavírus-pandémia elleni védekezés helyi előírásait figyelembe véve tervezik majd meg. Az üzenet viszont minden esetben ugyanaz: a vasút Európa-szerte fontos tényező az utasok és az áruk okosabb, fenntarthatóbb, hatékonyabb, biztonságosabb és gördülékenyebb szállításához.

Forrás:

https://iho.hu/hirek/kapcsoljuk-ossze-europat-210510

Következő TV-műsorok

3 dec.
VVTV Jó Reggelt Magazin
12.03.2021 7:00 am - 12:30 pm
4 dec.
VVTV Jó Reggelt Magazin (ismétlés)
12.04.2021 12:00 pm - 12:30 pm
4 dec.
5 dec.

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search