Minden ami fontos

PORTUGÁLIA OLTÁSOK NÉLKÜL, FELTŰNŐ GYORSASÁGGAL KEZELTE MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB JÁRVÁNYHULLÁMÁT

Hétfőtől Portugáliában ismét működnek a középiskolák és az egyetemek, az éttermekben és bárokban hatan, a teraszokon tízen is összeülhetnek. Az országban egy bő hónapja még a parkok is zárva tartottak, olyan komoly járványhullám söpört végig az országon az év elején. Úgy tűnik, a helyzetet a lakosság átoltása nélkül is sikerült kezelni. 

A Magyarországnál félmillió fővel népesebb Portugáliában január végén tetőzött utoljára a koronavírus-járvány, mégpedig olyan magas lakosságarányos fertőzésszámokkal, hogy ahhoz képest a magyarországi harmadik hullám csúcsai, sőt még a korábbi cseh rekordok is eltörpülnek. Akkor a portugáliai volt a koronavírus-járvány legsúlyosabb felfutása a világon, és a novemberben kezdődő második hullám úgy ment át a harmadik hullámba január elején, hogy nem igazán sikerült ellaposítani.

Magyarországon a lakosság mielőbbi beoltása tűnik az egyetlen követett stratégiának, ami önmagában nagyon jó terv, de megfelelő védekezés híján közben ezerszámra halnak az emberek az intenzív osztályokon. Portugáliának viszont úgy sikerült viszonylag gyorsan megfékeznie a járványt, hogy hozzánk képest oda csak csurrannak-cseppennek az oltások. A Magyarországnál jóval többet tesztelő Portugáliában eddig összesen 831 221 ezer fertőzésre derült fény, és csaknem 17 ezer ember halt bele a COVID-19 következményeibe, amivel az ország a lakosságarányos összhalálozásban 17. a világon – tehát nem éppen nevezhető a védekezés bajnokának, de a világon a harmadik legtöbb COVID-19 miatti halálesetet elkönyvelő Magyarországról nézve ez is nagy teljesítmény.

Elcsitult járvány Portugáliában

Az európai járványügyi hatóság, az ECDC április eleji jelentése szerint Portugáliában volt tartósan a legalacsonyabb az új fertőzöttek lakoságarányos száma Európában. Ami április második-harmadik hetét illeti, Portugáliában lassú, 16 százalékos csökkenést mutat a fertőzésszám az első héthez képest, és ez a második legalacsonyabb bázisról indul Európában: jelenleg 75 fertőzött jut százezer főre, aminél csak az Egyesült Királyságban kedvezőbb a helyzet. 

Teljes cikk:

https://qubit.hu/2021/04/20/portugalia-oltasok-nelkul-feltuno-gyorsasaggal-kezelte-minden-idok-legnagyobb-jarvanyhullamat

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search