Minden ami fontos

A károkat szenvedett lengyel vállalkozókat a kormány 1000 milliárd Forint értékű zlotyival támogatja. Lengyelországban órák alatt elkapkodták a vakcinát.

Közel félmillióan regisztráltak Lengyelországban a koronavírus elleni oltásra, miután csütörtök éjfélkor elindították az előjegyzési rendszert.

Lengyelországban december vége óta az egészségügyi dolgozók oltása zajlik, ebben a csoportban péntek estére összesen 450 ezren kapják meg az első dózist.

Január 25-től a hetvenévesnél idősebbek lesznek jogosultak az oltásra. Ebből a csoportból éjfél óta a nyolcvan évnél is idősebbek regisztrálhattak, és már közel 128 ezren ezt meg is tették ingyenes telefonos infovonalon, illetve internetes rendszeren keresztül, a regisztrált szeniorok közül tízezret már konkrét oltási időpontra hívtak be.

A közel 38 millió lakosú Lengyelországban március végéig az elsőbbségi csoportba tartozó idősebb emberek mintegy felét - 2,3 milliót - tervezik beoltani, a rendelkezésre álló vakcinák havi egymillió oltást tesznek lehetővé.

A kormány a gyorsabb vakcinabeszerzésre kínálkozó összes lehetőségét fontolóra veszi.

Az országban január végéig meghosszabbítják a járvány miatti korlátozó intézkedések többségét, január 18-tól viszont az általános iskolák 1-3. osztályainak diákjai visszatérnek a hagyományos oktatáshoz. 

A járvány miatt károkat szenvedett lengyel vállalkozók péntektől benyújthatják támogatási kérelmüket a kormány újabb, 13 milliárd zloty (mintegy ezer milliárd forint) értékű gazdaságvédelmi csomagja keretében. Jaroslaw Gowin kormányfőhelyettes, fejlesztési miniszter pénteken bejelentette: a csomagból az első támogatásokat hétfőn folyósítják.

A teljes cikk itt olvasható:

https://profitline.hu/Lengyelorszagban-orak-alatt-elkapkodtak-a-vakcinat-417073

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search