Minden ami fontos

Bemutatkozott az Európai Unióban is kuriózum Swimbus 12.01 Budapesten.

A magyar fejlesztésű RiverRide úszóbusz 2009 óta szállítja szárazföldön és vízen a budapesti városnéző turistákat. A sárga kétéltű továbbfejlesztett változata, a Swimbus most először mutatkozott be a magyar fővárosban.

„A RiverRide indulása óta körülbelül 13 ezer alkalommal járt a Dunában, megtett több százezer kilométert a városban, és összesen négyszázezer utast szállított.

Láttuk, miben lehetne javulni, hogyan lehetne még modernebb a jármű, így megterveztünk egy új úszóbuszt” – mondta a második generációs kétéltű sajtóbemutatóján Galla Gábor, a jármű megálmodója és egyben a Swimbust építő cég többségi tulajdonosa.

„A finanszírozáshoz csatlakoztak a leendő üzemeltetők, akik Hamburgban szerettek volna kétéltű városnéző járatokat indítani. Azóta cégtársak lettünk, az általunk gyártott úszóbusz pedig öt éve üzemel Hamburgban, nagy sikerrel. A budapesti és a hamburgi városnézések tapasztalatai alapján született meg a Swimbus 12.01, amely a hamburgi úszóbusz továbbfejlesztett változata.”

A fő prioritás a biztonság

 Barta Péter, az úszóbusz főtervezője elmondta, hogy a járműnek meg kell felelnie egy busz és egy hajó követelményeinek is. Az volt a legnagyobb műszaki kihívás, hogy egy átlagos turistabusz nagyságú járműbe elhelyezzenek egy közúti és két hajózási motort, három hűtőrendszert, három üzemanyagrendszert, három kipufogórendszert.

 Az Európai Unióban is kuriózum

„A kétéltű járműveknek nagy a piaca, több mint száz vállalkozó cég keresett meg bennünket a világ különböző részéről, hogy szeretne ilyen különleges turisztikai attrakciót vásárolni, mert ilyen járművet nem épít más a világon. Ráadásul az egész Európai Unióban egyedül a mi úszóbuszaink közlekedhetnek városi autóbuszként és személyhajóként. Ezért a terveink között szerepel a gyártási kapacitások bővítése, hogy ki tudjuk elégíteni az igényeket, illetve a gyártási know-how külföldi értékesítése. Emellett további fejlesztésekben is gondolkodunk, ilyen lenne a hidrogénhajtású kétéltű, ami, ha elkészül, ugyanúgy világújdonság lesz, mint a most bemutatott Swimbus.”

Budapesten egyelőre a RiverRide viszi az utasokat

A most bemutatott úszóbusz hamarosan Hamburgban folytatja pályafutását. A budapesti utasok egyelőre a már ismert sárga RiverRide-dal utazhatnak, de belátható időn belül nálunk is közlekedik majd az úszóbusz legújabb verziója.

A RiverRide jelenleg hétvégenként várja a városnézőket – a belföldi utasokra gondolva a korábban megszokottnál jóval alacsonyabb, 3-4000 forintos jegyáron.

Teljes cikk:

https://turizmus.com/utazas-kozlekedes/a-legujabb-keteltuvel-csobbantunk-a-dunaban-1175512

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search