Minden ami fontos

1 KUNÁÉRT ÁRULJÁK A HÁZAKAT HORVÁTORSZÁGBAN, A MAGYAR HATÁR MELLETT

A horvát-magyar határ horvát oldalán, a lassan elnéptelenedő Légrádon 1 kunáért, azaz 46 forintért árulják a lakatlanná vált házakat, hogy visszacsábítsák az embereket a faluba.

Ma már nehéz elhinni, hogy a honfoglalás után gyepűvédő íjászok lakta Dráva-parti település valaha Horvátország második legnépesebb területe volt, ám az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásával helyzete megváltozott. Mint Ivan Sabolic polgármester panaszolja, megfelelő közlekedési összeköttetések híján a község elszigeteltté vált, a népesség pedig fokozatosan lecsökkent. Jelenleg 2250 lakosa van, fele annyi, mint 70 éve. A magyar határt most is csak kerülőúton lehet elérni Légrádról, hiába van közvetlenül a Dráva partján, a Duna-Dráva Nemzeti Park szomszédságában.

Első körben a község 19 üres házat és félbemaradt építkezést jelölt ki eladásra az elmúlt években, mindegyiket 1 kunáért, ebből eddig 17 ingatlant sikerült eladni. A házak az állagromlás különböző fokozataiban járnak: némelyik félig már rom, nincsenek ablakai és ajtói, falai penészesek.

Egyelőre a helyi vevőkre szorítkoznak

Aki azonnal indulna új életet kezdeni, vagy elképzelte, hogy ezentúl egy erdőkkel, rétekkel és vizekkel körülvett, békés tájon élve végezné a távmunkát, annak csalódnia kell, ugyanis a falu vezetése egyelőre szigorú feltételekhez köti az ingatlanvásárlást: például csak negyven év alattiak jelentkezhetnek, és garantálniuk kell, hogy legalább 15 évig ott maradnak. Feltétel továbbá a fizetőképesség.

Teljes cikk:

https://qubit.hu/2021/06/14/1-kunaert-aruljak-a-hazakat-horvatorszagban-a-magyar-hatar-mellett

és

https://www.reuters.com/world/europe/penny-house-shrinking-croatian-town-tries-lure-new-residents-2021-06-11/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search