Minden ami fontos

Napokon belül vége a kínai csomagok áfamentességének! Mit kell tudnunk a témáról?

  1. július 1-jével a harmadik országból (azaz az Európai Unión kívülről) érkező minden termék után áfát kell fizetni, függetlenül annak értékétől. De hogyan is néz majd ki ez a gyakorlatban? Milyen változások várnak ránk az e-kereskedelemben a vám és áfa területén? Ezt foglalta össze a Trans-Sped Csoport vámszakértője.

A globális e-kereskedelem hihetetlen mértékű növekedésének köszönhetően számos új kihívás merült fel. A mostani szabályozás célja, hogy az e-kereskedelmet biztonságos formába tereljék. Az alig egy hónap múlva életbe lépő szabályozás pedig azt fogja eredményezni, hogy országonként naponta 100-150 ezer csomagot kell vámkezelni, ami egy óriási mértékű változás lesz.

Mi változik pontosan 2021. július 1-től?

Az e-kereskedelem vám- és áfaszabályai jelentősen megváltoznak: a 2021. július 1-jén érvénybe lépő rendelet alapján minden terméknek, amelyet az Európai Unióba importálnak, vámkezelésen kell átesnie, minden termékre meg kell fizetni az áfát.

Eddig úgy történt, hogy ha EU-n kívüli országból rendeltünk terméket, pl. Kínából, akkor 22 euró alatti termékek esetén nem kellett rá áfát fizetnünk. Vámáru nyilatkozat benyújtása nélkül, vagyis vámkezelés nélkül, egyszerűen hozzájutottunk az online megrendelt termékhez.

Ez fog megváltozni 2021. július 1-től, ami azt eredményezi, hogy a 22 euró áruérték alatti küldemények esetében is vámáru nyilatkozatot kell kitölteni (vámkezelni kell), amelynek hiteles és valós vámadatokon kell alapulnia, és meg kell fizetni az áfát egy pl. Kínából megrendelt kis csomagra is.

Fontos tényező, hogy a 150 euró érték alatti termékek vámmentesek, de nem áfamentesek! Ez alól kivételt jelentenek az alkoholtartalmú termékek, parfümök és kölnivizek, dohány és dohánytermékek, a jövedéki termékeknél pedig jövedéki adó fizetési kötelezettség merül fel.

Teljes cikk:

https://newtechnology.hu/napokon-belul-vege-a-kinai-csomagok-afamentessegenek-mit-kell-tudnunk-a-temarol/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search