Minden ami fontos

Gyorsabban gyárthatók a Covid-19 vírus elleni vakcinák a Siemens automatizálási és digitalizációs megoldásaival

A Siemens támogatásával rekordidő alatt állhatott át a BioNTech marburgi gyára az oltóanyag-gyártásra. A MES (Manufacturing Execution System – Gyártási Végrehajtó Rendszer) rendszer legfontosabb elemeit mindössze két és fél hónap alatt implementálták a németországi gyártóüzemben, ahol a digitalizációnak köszönhetően teljesen papírmentes adminisztrációra térhettek át.

A mainzi székhelyű BioNTech SE biotechnológiai vállalat a Siemens segítségével igazán rövid idő alatt állította át marburgi létesítményét a Covid-19 vakcina előállítására. Az üzem február óta készíti a szükséges hatóanyagot, a BNT162b2 (más néven COMIRNATY) vakcinát pedig március végén kezdte el gyártani. 

Új üzem a vakcinagyártás számára

A BioNTech 2020 őszén vásárolta az üzemet, amely már rendelkezett a biotechnológiai anyagok előállításához szükséges eszközökkel. A Siemens és a marburgi szakértői csoport együttműködésével a létesítmény átalakítása – az mRNS-vakcina előállításához – körülbelül egy évről öt hónapra csökkent. A MES-rendszer implementálása pedig csupán két és fél hónapot vett igénybe. Az új rendszer és a gyártás teljes digitalizálása lehetővé teszi az átállást a papírmentes dokumentációra, ami nemcsak környezetkímélő, hanem minden vonatkozó regulációnak és elvárásnak maximálisan megfelel.

 

Teljes cikk:

http://gyartastrend.hu/autoipar/cikk/gyorsabban_gyarthatok_a_covid_19_virus_elleni_vakcinak_a_siemens_automatizalasi_es_digitalizacios_megoldasaival

Kép A BioNTech SE biotechnológiai vállalat a Siemens segítségével indította be a vakcinagyártást a marburgi létesítményben. Forrás: BioNTech SE 2020

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search