Minden ami fontos

Több mint 10 millió embert oltottak már be Németországban

Felmentést kaphatnak a járványügyi korlátozások alól az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegség (Covid-19) ellen védőoltással rendelkezők Németországban, de csak az utolsó adag oltás beadása utáni 15. naptól – írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap kormányzati terveket ismertetve.

A tervezett szabályt a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) minap elkészített szakvéleményére alapozzák, amely szerint egy beoltott az utolsó adag beadása utáni 15. naptól kezdve kisebb valószínűséggel terjeszti a vírust, mint egy tüneteket nem mutató fertőzött, akinél negatív eredményt jelez az antigén gyorsteszt.

 Bild az összeállításában hozzátette: az egyelőre nem ismert, hogy könnyítések a fertőzésen átesett csaknem hárommillió emberre is vonatkoznak-e majd. Ezzel kapcsolatban Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter egy másik vasárnapi lapban, a Welt am Sonntagban egy interjúban kiemelte: egyelőre nem tudni, hogy meddig tart a fertőzés utáni immunitás.

Németországban egyelőre kizárólag két adagból álló oltást alkalmaznak a Covid-19 ellen, a Pfizer/BioNTech-, az AstraZeneca-, és a Moderna-féle vakcinát.

A szövetségi kormány legutóbbi adatai szerint péntekig a lakosság 5,2 százaléka – 4 334 150 ember – kapta meg mindkét adagot valamelyikből.

Legalább egy adagot 10 039 938 ember kapott, ez a lakosság 12,1 százaléka.

Teljes cikk:

https://contextus.hu/nemetorszag-koronavirus-korlatozas-beoltottak/

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search