Minden ami fontos

A mi laborunk, Ausztria 50%-os bevételkiegészítéssel támogatja a vállalkozásokat 60 ezer euróig. De van más is még a válságtámogatási csomagban.

Júniusig meghosszabbítják a gazdasági válságtámogatásokat Ausztriában

Ausztriában fél évvel meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt folyósított gazdasági válságtámogatásokat - jelentette be Werner Kogler alkancellár szerdán Gernot Blümel pénzügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Az intézkedés célja, hogy a koronavírus-járvány okozta elhúzódó gazdasági válsághelyzetben egyfajta áthidaló segítséget és egyúttal tervezhetőséget nyújtsanak továbbra is a vállalatoknak - hangsúlyozta Kogler.

Az egyik ilyen, már meglévő támogatás a "bevételkiegészítés", amelynek mértéke az előző év azonos időszakának forgalmát veszi alapul, és ágazattól függően, de legfeljebb a bevételkiesés 50 százalékos pótlását jelenti a teljes zárlat miatt bezárni kényszerült vállalkozásoknak. A másik igényelhető támogatás az úgynevezett "állandó költségekhez nyújtott támogatás", amely a bezárt cégek meglévő fix költségeinek maximum 75 százalékát fedezi.

Ezeken túlmenően februártól igényelhető lesz egy úgynevezett "veszteség bónusz" támogatás, amelyre már nemcsak a bezárt vállalatok, hanem a velük indirekt módon gazdasági tevékenységet folytató és ezáltal veszteségeket elszenvedő cégek is jelentkezhetnek.

ENNEK LÉNYEGE, HOGY AZON VÁLLALATOK, AMELYEKNEK - A 2019-ES ÉV ADOTT HÓNAPJÁHOZ MÉRT - BEVÉTELKIESÉSE MEGHALADJA A 40 SZÁZALÉKOT, LIKVIDITÁSI SEGÍTSÉGET KÉRHETNEK. ENNEK HAVI MAXIMÁLIS ÖSSZEGE NEM LÉPHETI ÁT A 60 000 EURÓT - MAGYARÁZTA A RÉSZLETEKET GERNOT BLÜMEL PÉNZÜGYMINISZTER.

A koronavírus ellen hatékonyabb és drágább FFP2-es maszkok - amelyek viselése január 25-étől kötelező érvényű lesz a tömegközlekedésben és az üzletekben - általános forgalmi adóját 20 százalékról 0 százalékra csökkentik, ezzel kívánnak hozzájárulni ahhoz, hogy a lakosság önköltségi áron juthasson hozzá ezekhez - jelentette be a pénzügyminiszter.

Teljes cikk itt olvasható:

https://www.borsonline.hu/aktualis/juniusig-meghosszabbitjak-a-gazdasagi-valsagtamogatasokat-ausztriaban/220456

és

https://www.derstandard.at/story/2000123450875/haertefallfonds-und-andere-hilfen-bis-juni-verlaengert

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search