Minden ami fontos

MENNYI VAKCINA ÉRKEZIK AZ EURÓPAI UNIÓBA, KI KAP BELŐLE, ÉS MIKOR?

Hogy mikor, mennyi és milyen vakcina lesz elérhető a közeljövőben Magyarországon, még nem tudjuk. Jelenleg annyi bizonyos, hogy az Európai Unió mely vakcinagyártókkal kötött eddig megállapodást, és ezeket milyen mechanizmus alapján osztják el. Sem a magyar kormánynak, sem más EU-országnak nincsenek a közös megállapodásokon kívül egyéb szerződései. Ez alól Németország a kivétel, a német kormány tudniillik közvetlenül 375 millió euróval támogatta a Pfizer-BioNTech-vakcina kifejlesztését, és ezért elvileg soron kívül járna nekik az EU-s kvótán felül 30 millió adag. De egyelőre nem világos, hogy ezt az opciót Berlinben tudják-e, vagy akarják-e érvényesíteni.

A tagállamok Norvégiával kiegészülve lakosságszám arányosan kapnak majd az EU-beszerzésekből, ezek pedig folyamatosan érkeznek az országokba, amint a már elfogadásra került vakcinák elérhetővé válnak.

Az Európai Bizottság nyilvános dokumentumaiban és sajtóanyagaiban gyakran ismételgetett mondat, miszerint „a Bizottság több mint 2 milliárd adagos portfóliót biztosított” (the Commission has secured a portfolio of more than 2 billion doses), ebben a formában viszonylag keveset jelent. A 2 milliárdba beleszámolják ugyanis az olyan gyárakkal kötött szerződéseket is, amelyek még nagyon messze vannak a sikeres vakcinától (ilyen a CureVac és a Sanofi-GSK készítménye, ezekből összesen 705 millió adag beszerzésére szerződött az EU), de ide sorolódnak a le nem hívott opciók is. Ráadásul a vakcinák java kétszeri oltást igényel, úgyhogy kapásból osztani kell kettővel az adagszámot, ha polgáronként szeretnénk számolni.

A teljes cikk itt olvasható:

https://qubit.hu/2021/01/08/mennyi-vakcina-erkezik-az-europai-unioba-ki-kap-belole-es-mikor

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search