Minden ami fontos

Hetente ilyen szempontok alapján értékelik újra az országok koronavírus-járvány szerinti besorolását!

Két adatot veszünk figyelembe ahhoz, hogy a pandémiás veszély szerint milyen színbe sorolunk egy országot. Az aktuális koronavírus-fertőzöttek száma mellett az elmúlt két hét mozgóátlagát is nézzük - tudta meg Müller Cecília országos tisztifőorvostól a napilap. Véleménye szerint e két adat alapján reálisan lehet összevetni egy adott ország járványügyi helyzetét a magyarországival.

Az operatív törzs a friss adatok alapján hetente értékeli újra a színek szerinti besorolást, ám ha olyan esemény adódik, amely hirtelen megnöveli a fertőzések számát egy adott országban, soron kívül is reagálnak.

Egyebek mellett a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lesz látható a nemzetközi pandémiás helyzet színek szerinti ábrázolása. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap jelentette be, hogy a kormány utazási korlátozásokat vezet be a nemzetközi pandémiás helyzet rosszabbodása miatt, s három kategóriába sorolják be az országokat a járványveszély alapján.

Ha magyar állampolgár sárga vagy piros jelzéssel besorolt ország területéről érkezik, akkor a magyar határon egészségügyi vizsgálatnak vetik alá. Ha ez a fertőzés gyanúját igazolja, akkor 14 napra karanténba kell vonulnia. Ha a gyanú nem áll fenn, akkor is kötelező karantént rendelnek el, kivéve, ha a megelőző öt napban, 48 óra különbséggel két negatív koronavírustesztet tud igazolni. Magyar állampolgárok sárga országból való hazatérés esetén az első, vörös esetében pedig a második negatív teszt után szabadulhatnak a kéthetes karanténból. A sárga országokból érkező külföldiekre vonatkozó szabályok megegyeznek a magyarokra érvényesekkel, vörös színkódú ország polgára számára azonban nincs lehetőség belépni Magyarország területére.

Forrás:

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus-jarvany-halal-covid-19-muller-cecilia.709841.html

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search