Minden ami fontos

A Dunakeszi Járműjavító gigaprojektjének indításához sok milliárd forintos fejlesztésre és dolgozói képzésre van szükség.

Két és fél hónap múlva már egyiptomi vasúti kocsikat szerel össze a Dunakeszi Járműjavító, ám addig még sok milliárd forintnyi fejlesztéseket kell végrehajtania.

Novemberben kigördülhet a Dunakeszi Járműjavítóból (DJJ) az első olyan vasúti személykocsi, amely az 1300 vagonra szóló egyiptomi megrendelésre készült – közölte a Világgazdasággal Wein András, aki július 9-től a Dunakeszi Járműjavító Kft. ügyvezető igazgatója. A munka nagyságrendjét szemlélteti, hogy az 1300 kocsi egymás mögé állítva negyvenkét kilométer hosszú lenne, vagyis Budapestről elérne Vácig, és a MÁV-Start vasútikocsi-flottájának a kétharmadát teszi ki.

Magyarországra ezzel több mint egymilliárd eurónyi árbevétel folyik majd be, a fővállalkozó ugyanis a Transmashholding Hungary Kft., amely közvetlenül két alvállalkozóval dolgozik a DJJ-vel, és az oroszországi TMH csoporthoz tartozó tveri vonatgyárral.

A teljesítés több mint 51 százaléka Magyarországon, a többi Oroszországban történik. A munka megosztása alapvetően az ugyanilyen arányú finanszírozási hátteret tükrözi le: a forrásról a magyarországi Eximbank és az oroszországi Roszeximbank gondoskodik, a viszontbiztosító az Exiar. A kivitelezésre egy kiterjedt magyarországi beszállítói lánc jön létre, ennek érdekében több, modern technológiát hozó külföldi vállalat is létrehozna magyarországi leányvállalatot.

Az óriásmegbízás teljesítéséhez azonban Dunakeszin előbb szükség lesz egy sok milliárd forintos fejlesztésre, ahogyan a dolgozók képzésére is, azonban a társaságnak minderre csak két és fél hónap áll a rendelkezésére: augusztus végén megérkeznek Tverből összeszerelésre az első kocsiszekrények, novemberben pedig már a kiszállításnak kell elindulnia. Dunakeszin történik 680 – pontosabban a négy prototípus nélkül 676 – kocsi végszerelése történik, itt készül az alváz és a felépítmény is.

Forrás: origo.hu

https://www.origo.hu/gazdasag/20200611-gigaprojekt-a-dunakeszi-jarmujavito.html

Kép: Fb

 

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search