Minden ami fontos

Jön az e-Postakönyv. Pár hét és nem adható fel tértivevénnyel hivatalos irat a postákon.

Papírmentessé válik a hivatalos iratok postai adminisztrációja a feladók számára, a tértivevény nyomtatványt 2020. június 30-ig lehet csak a feladáskor felhasználni, július 1-jétől csak elektronikus címadattal adhatók fel a hivatalos iratok - írja a vállalat.

A kormányrendelet (335/2012 (XII. 4.)) értelmében a küldemény kézbesítési kísérletével kapcsolatos tények vagy átvételének igazolására sem lehet a papíralapú tértivevény nyomtatványt elfogadni, a feladók csak elektronikus kézbesítési igazolást kaphatnak július 1-től. Amennyiben valamiért a feladó számára mégis feltétlenül szükséges hiteles papíralapú másolat az elektronikus kézbesítési igazolásról, az csak darabonként 45 forintos díj ellenében lehetséges.

A címadatok elektronikus rögzítéséhez a Magyar Posta ingyenesen használható elektronikus feladójegyzék-készítő alkalmazást fejlesztett. Az ePostakönyv a posta.hu-n mindenki számára elérhető.  Az alkalmazás lehetőséget ad a feladóknak arra is, hogy az elektronikus kézbesítési igazolás az ePostakönyv fiókjukba érkezzen vissza.

A Magyar Posta adatai szerint évente mintegy 2000 ügyfél nagyjából 40 millió darab hivatalos iratot ad fel, amely az összes levélmennyiség mintegy 7 százalékát teszi ki.

A hivatalos iratot döntően állami és önkormányzati szervek, valamint jogszabályban meghatározott egyéb szervezetek adják fel. Több mint kétharmaduk már jelenleg is elektronikusan küldi a címadatokat, a többiek számára az átállást könnyítheti az ingyenesen használható postai alkalmazás.

Lakossági ügyfeleinket a fenti változások nem érintik. Ők az olyan szolgáltatásokat, mint például a nyomkövetés a hivatalos irat esetében is címzetti oldalról vehetik igénybe.

Forrás: napi.hu

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search