Minden ami fontos

TÖMEGES TESZTELÉSSEL SZIGORÚ KORLÁTOZÁSOK NÉLKÜL IS KEZELNI LEHET A JÁRVÁNYT. PÉLDA IZLAND!

A szigetországban már január 24-én megkezdték az intézkedéseket, ekkor rendelte el az egészségügyi hivatal, hogy a központi nemzetközi repülőtéren kivizsgálják azokat a beérkező utasokat, akiknél légúti fertőzéses tünetek jelentkeznek, illetve mindenkit, aki a megelőző két hétben Vuhanban járt. 

Izlandon úgy döntöttek, hogy a tömeges tesztelést választják a koronavírus elleni harc elsődleges fegyverének, és már február végétől elkezdték nagy arányban tesztelni a magas kockázatú országokból érkező utasokat annak reményében, hogy a fertőzöttek korai azonosításával megelőzhető a közösségen belüli fertőzések többsége.

Az általános iskolák nyitva, gyülekezni szabad, mégis csökken a fertőzöttség.

Az izlandi statisztikára pillantva szembetűnő, hogy április második hetére meredek csökkenésnek indult az aktív fertőzöttek száma, amely akár szigorú járványügyi korlátozások eredményességére is utalhatna. Csakhogy Izlandon nem rendeltek el kijárási tilalmat, nem tiltottak meg minden csoportos gyülekezést, és nem zárták be az óvodákat, általános iskolákat sem.

Helyettük racionális korlátokat szabtak: legfeljebb húsz fős társas eseményeket megtarthatnak, ha a résztvevők legalább kétméteres távolságot tartanak egymástól; a gyakran fertőtlenített, távolságtartásra átrendezett általános iskolai osztálytermekben legfeljebb húsz tanuló tartózkodhat, és nincs keveredés a szünetben vagy a büfénél. A nagyobb felügyeletet igénylő gyerekek iskoláztatása miatt így ráadásul kevesebb szülő esett ki a munkából, ami gazdasági szempontból szintén nem elhanyagolható részlet.

TELJES CIKK ITT OLVASHATÓ:

https://qubit.hu/2020/04/17/izland-peldaja-azt-mutatja-hogy-tomeges-tesztelessel-szigoru-korlatozasok-nelkul-is-kezelni-lehet-a-jarvanyt

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search