Minden ami fontos

Jövő hétfőn Szlovákia már a nyitásra készül!

Matovič: Hétfőn ismertetjük a boltok és szolgáltatások megnyitásának tervét

Bár a koronavírus terjedése viszonylag lassú, Igor Matovič miniszterelnök még nem tervezi enyhíteni az óvintézkedéseket. A miniszterelnök tájékoztatása szerint még mindig nem lehet tudni, pontosan hány ember fertőzött meg a roma telepeken, hogyan sikerült megakadályozni a fertőzés terjedését a húsvéti ünnepek idején, vagy mekkora problémát okozott a külföldön élők hazaérkezése, akik nem kerültek karanténba. A miniszterelnök jövő hétfőn ismerteti az üzletek és szolgáltatások megnyitásának tervét.

„A jövő hétfőn ismertetjük annak a pontos tervét, mely boltok nyithatnak ki és milyen feltételek mellett" - közölte a miniszterelnök. Matovič azt mondta, fontos, hogy az új koronavírus ne terjedjen tovább, nehogy emiatt kelljen leállniuk a vállalatoknak. Rámutatott, hogy az ország gazdasága nem a kereskedelmi tevékenységekre épül. „Ha megnyitjuk ezeket az üzleteket, az a bruttó hazai termék (GDP) 2%-át teszi ki" - mondta. Szlovákia bruttó hazai termékének csökkenése jelenleg körülbelül 30 százalékos. Matovič szerint ezt a visszaesést a külföldi eladások csökkenése okozza, nem pedig az, hogy bezártak az üzletek és a szolgáltatók.

A miniszterelnök szerint a járványügyi szakemberek döntenek arról, mely üzletek nyithatnak ki és mikor. Ezek főleg azok a boltok lehetnek, ahol alacsony a betegség terjedésének kockázata.

Március közepén szinte valamennyi bolt és szolgáltatás bezárt, de március 30. óta számos vállalkozás megnyitását – például optikák, műszaki ellenőrzéseket (STK és EK) végző központok, kertészeti és építőanyag-szaküzletek – megnyitását engedélyezte a kormány. Más üzletek és szolgáltatások mielőbbi megnyitását is támogatja Richard Sulík gazdasági miniszter, gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettes.

A TELJES CIKKET ITT OLVASHATOD

https://www.bumm.sk/belfold/2020/04/14/rendkivuli-helyzet-34-nap-szurest-vegeztek-a-szakemberek-a-bazini-idosotthon-betegei-kozott

 

Következő TV-műsorok

Események nem találhatóak

Sportesemények

Események nem találhatóak
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. azonnali kezdéssel, hosszú távú munkalehetőséget kínál az alábbi munkakör betöltésére:

Tovább

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search